Η Kraft Foods αγοράζει εντός μηνός το 38,9% της «Παυλίδης»

Η Kraft Foods αγοράζει εντός μηνός το 38,9% της «Παυλίδης»

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της «Παυλίδης» ενέκρινε την απόφαση της μητρικής Kraft Foods Deutschland Holding να προχωρήσει στην αγορά του 38,9% της ελληνικής εταιρείας το διάστημα 5 Νοεμβρίου έως 5 Δεκεμβρίου του 2001. Ηδη χθες, πρώτη μέρα εφαρμογής αυτής της απόφασης εξαγοράσθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, 340.000 μετοχές ενώ η Marfin ΑΕΕΧ, η οποία κατείχε σχεδόν το 7,5% των προνομιούχων μετοχών της «Παυλίδης», συμφώνησε να μεταβιβάσει το ποσοστό της στην τιμή των 14,50 ευρώ (περίπου 4.941 δραχμών) ανά μετοχή, που είναι και η πρόταση αγοράς της Kraft Foods.

Εξετάζοντας τις εναλλακτικές λύσεις η Kraft Foods αποφάσισε ότι δεν θα εισαγάγει τις κοινές μετοχές της «Παυλίδης» στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, αλλά αντίθετα προτίθεται να αυξήσει το σημερινό ποσοστό της που ανέρχεται στο 70,8% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της «Παυλίδης», επιδιώκοντας τη διαγραφή της ελληνικής εταιρείας από το ΧΑΑ. Οι παραπάνω αγορές πραγματοποιούνται μέσω της «Π&Κ Χρηματιστηριακή Α.Ε.».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή