ΔΕΗ: αρχές Δεκεμβρίου εισαγωγή

ΔΕΗ: αρχές Δεκεμβρίου εισαγωγή

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επισπεύδονται οι διαδικασίες για την είσοδο της ΔΕΗ στη Σοφοκλέους, με στόχο σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάθεση της σχετικής αίτησης να πραγματοποιηθεί μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου και η εισαγωγή στην πρώτη ή δεύτερη εβδομάδα του Δεκεμβρίου. Στο πλαίσιο αυτό και προκειμένου να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή επιτυχία του εγχειρήματος, οι υπουργοί Οικονομίας και Ανάπτυξης, Νίκος Χριστοδουλάκης και Ακης Τσοχατζόπουλος κατέθεσαν χθες στη Βουλή τροπολογία με την οποία αυξάνεται το εύρος τιμών από 15% σε 20% στη διαδικασία book building για τη διάθεση μετοχών με δημόσια εγγραφή για επιχειρήσεις με σύνολο ενεργητικού μεγαλύτερου των 600 εκ ευρώ. Η εν λόγω τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τη «Βιώσιμη Ανάπτυξη Αττικής και άλλες διατάξεις», η συζήτηση του οποίου αρχίζει από σήμερα στη Βουλή, φωτογραφίζει την περίπτωση της ΔΕΗ και καθιστά ελκυστική κυρίως για τους αναδόχους αλλά και τους θεσμικούς επενδυτές τη διαδικασία της διάθεσης των μετοχών της Επιχείρησης στη δημόσια εγγραφή. Το ισχύον καθεστώς περιορίζει το εύρος τιμών για τη διαδικασία του book building στο 15% ανεξάρτητα από το μέγεθος της υπό εισαγωγήν επιχείρησης.

Στο μεταξύ, το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν οι παρουσιάσεις στους θεσμικούς επενδυτές από τη διοίκηση της Επιχείρησης αλλά και οι συσκέψεις με τους συμβούλους ιδιωτικοποίησης (Rothschild, Εθνική Τράπεζα και Eurobank) με στόχο να τηρηθεί αυστηρά το χρονοδιάγραμμα για εισαγωγή της ΔΕΗ στο ΧΑΑ μέσα στον Δεκέμβριο. Οπως δήλωσε στην «K» ο διευθύνων σύμβουλος της Επιχείρησης, κ. Στέργιος Νέζης, η εισαγωγή στο ΧΑΑ θα γίνει στις 10 Δεκεμβρίου, ενώ στις 21 Νοεμβρίου αρχίζουν τα roads shows σε θεσμικούς του Λονδίνου, της Φρανκφούρτης της Ν. Υόρκης και της Βοστώνης και ίσως στο Παρίσι και το Μιλάνο. Η Επιχείρηση θα εισέλθει στη Σοφοκλέους, με προ φόρων κέρδη 68 δισ. δρχ. το 9μηνο του 2001, πρόβλεψη για 100 δισ. δρχ. κέρδη στο τέλος του χρόνου, και κύκλο εργασιών (πρόβλεψη) 1,2 τρισ. δραχμές. Το ποσοστό εισαγωγής δεν έχει αποφασιστεί ακόμη εκτιμάται ωστόσο γύρω στο 10%-12%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή