ΜΙΝΕΡΒΑ: η παραγωγή στα Βαλκάνια

ΜΙΝΕΡΒΑ: η παραγωγή στα Βαλκάνια

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική άνοδο παρουσιάζει στο 9μηνο η βιομηχανία πλεκτικής «ΜΙΝΕΡΒΑ Α.Ε.», η οποία αποκεντρώνει μέρος της παραγωγής της στα Βαλκάνια.

Από την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινά η παραγωγική λειτουργία της 100% θυγατρικής της, Minco Romania, στην περιοχή Ροσιόρι της Ρουμανίας, που θα κατασκευάζει φασόν εσώρουχα για λογαριασμό της ΜΙΝΕΡΒΑ, με στόχο την κάλυψη, σε πρώτη φάση, της ελληνικής αγοράς. Σε ένα εξάμηνο περίπου η ρουμανική εταιρεία, μετά την ολοκλήρωση της επέκτασης των εγκαταστάσεών της, θα αρχίσει και την κατασκευή εσωρούχων, που θα προορίζονται για εξαγωγές στις αγορές όπου έχει παρουσία η ΜΙΝΕΡΒΑ, ενώ παράλληλα θα επιδιωχθεί και η κάλυψη της τοπικής αγοράς. Η μητρική εταιρεία επέλεξε τη Ρουμανία ως παραγωγική βάση της επέκτασής της στα Βαλκάνια, όταν διακόπηκε η συνεργασία που είχε αναπτύξει με τοπική εταιρεία των Σκοπίων. Καθώς λοιπόν το χαμηλό κόστος εργασίας στη Βαλκανική παραμένει ασυναγώνιστο συγκριτικό πλεονέκτημα για τις ελληνικές επιχειρήσεις, αναζητήθηκε μία πιο μόνιμη λύση και τελικά επελέγη η Ρουμανία. Ετσι, αγοράσθηκε έτοιμη μονάδα, η οποία διαμορφώθηκε και εξοπλίσθηκε με μηχανολογικό εξοπλισμό. Η συνολική επένδυση, μαζί με τις επεκτάσεις που θα γίνουν, ανέρχεται σε 120 εκατ. δρχ.

Στο 9μηνο η ΜΙΝΕΡΒΑ παρουσιάζει αύξηση τζίρου κατά 11%, όταν στο αντίστοιχο διάστημα του 2000 οι πωλήσεις της ήταν 4,160 δισ. δρχ. Για το σύνολο του 2001 προσβλέπει σε πωλήσεις περί τα 6,5 δισ. δρχ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή