Σε κάμψη τα κέρδη της Info-Quest στο εννεάμηνο

Σε κάμψη τα κέρδη της Info-Quest στο εννεάμηνο

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρά την ικανοποιητική αύξηση του κύκλου εργασιών της Info-Quest στο εννεάμηνο, τα κέρδη προ φόρων της εταιρείας πληροφορικής εμφανίζουν μικρή μείωση έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου. Επιπλέον, η απόφαση της διοίκησης για αποτίμηση των συμμετοχών σε τρέχουσες αξίες (30/9/2001) οδήγησε σε σημαντικό περιορισμό των ιδίων κεφαλαίων -κατά περίπου οκτώ δισ. δραχμές- σε σύγκριση με τα τέλη του πρώτου εξαμήνου. Μετά τις παραπάνω λογιστικές εγγραφές, η Info-Quest διαθέτει ίδια κεφάλαια ύψους 52 δισ. δραχμών.

Η Info-Quest υπέστη βαρύτατα πλήγματα από την κατακόρυφη πτώση του ελληνικού και των διεθνών χρηματιστηρίων. Ομως το κυριότερο πλήγμα αφορά την αμερικανική εταιρεία λογισμικού AremisSoft, οι βασικοί μέτοχοι της οποίας βρίσκονται αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη κατηγορούμενοι για εξαπάτηση του επενδυτικού κοινού και αλλοίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων. Η Info-Quest κατέχει το 13% των μετοχών της AremisSoft οι μετοχές της οποίας έχουν απολέσει το 99% της αξίας τους.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Info-Quest ανήλθε σε περίπου 100 δισ. δραχμές στο εννεάμηνο, ενώ τα κέρδη προ φόρων του ομίλου προσεγγίζουν τα 5,5 δισ. δραχμές. Η συντριπτική πλειοψηφία των κερδών προέρχεται από επενδυτική δραστηριότητα, δηλαδή από την πώληση μετοχών της AremisSoft κατά την περίοδο που διαπραγματεύονταν ακόμα στο χρηματιστήριο NASDAQ. Η διοίκηση του ομίλου Info-Quest ανακοίνωσε ότι η μητρική εταιρεία εμφανίζει στο εννεάμηνο κύκλο εργασιών ύψους 68,4 δισ. έναντι 55,3 δισ. στο αντίστοιχο διάστημα του 2000. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 6,8 δισ. δραχμές, από τα οποία τα 5,2 δισ. προέρχονται από αγοραπωλησίες μετοχών. Στο εννεάμηνο του 2000 η Info-Quest είχε παρουσίασει κύκλο εργασιών 55,3 δισ. και κέρδη 2,1 δισ. δραχμές.

Τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας πληροφορικής παρουσίασαν μικρή κάμψη έναντι του περυσινού εννεαμήνου, εξέλιξη που αποδίδεται στο έκτακτο κόστος της αναδιάρθρωσης του ομίλου, στις επενδύσεις στον τομέα των τηλεπικοινωνιών που δεν παράγουν ακόμα οικονομικό αποτέλεσμα και στη σχετική ύφεση που επικρατεί στην αγορά πληροφορικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή