Η αύξηση κεφαλαίου του Τεχνολογικού Πάρκου Θεσσαλονίκης

Η αύξηση κεφαλαίου του Τεχνολογικού Πάρκου Θεσσαλονίκης

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας Διαχείρισης και Ανάπτυξης του Τεχνολογικού Πάρκου Θεσσαλονίκης μέχρι το ποσό των 500 εκατ. δρχ. με καταβολή μετρητών.

Στην εκτίμηση αυτή προέβη ο πρόεδρος της Εταιρείας, Ν. Ευθυμιάδης, με βάση τις επαφές που έχει αναπτύξει έως τώρα με εκπροσώπους Venture Capital αλλά και ιδιωτικές εταιρείες, όχι μόνο της Βορείου Ελλάδος αλλά και της Αττικής. Η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της προηγούμενης Δευτέρας, εξουσιοδότησε το διοικητικό συμβούλιο για μια σειρά ενεργειών με στόχο την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, προκειμένου να υποστηριχθούν χρηματοδοτικά επενδυτικές πρωτοβουλίες για τη δημιουργία ενός αναπτυξιακού πόλου, που θα παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες σύνδεσης της παραγόμενης γνώσης με τις επιχειρήσεις, μέσω της δημιουργίας χώρων εγκατάστασης επιχειρήσεων και της παροχής κεφαλαίων επιχειρηματικού κινδύνου. Οπως είπε ο κ. Ευθυμιάδης, μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα έχει καταλήξει το νέο σχήμα συνεργασίας της Εταιρείας Διαχείρισης, στην οποία δεν αποκλείεται να εισέλθουν και Venture Capital καθώς και ιδιωτικές εταιρείες, μέσω της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, που υπολογίζεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους. Ανάλογα με το ενδιαφέρον που θα επιδειχθεί, θα κυμανθεί και το ύψος της αύξησης, η οποία σε κάθε περίπτωση δεν θα υπερβεί τα 500 εκατ. δρχ. Οπως έγινε γνωστό, δεν αποκλείεται το ΕΚΕΤΑ, που κατέχει το 43% των μετοχών της Εταιρείας Διαχείρισης του Τεχνολογικού Πάρκου, να παραιτηθεί του δικαιώματός του και να περιορίσει το ποσοστό συμμετοχής του, ώστε να δοθεί η ευκαιρία εισόδου στην Εταιρεία περισσότερων εταιρειών του ιδιωτικού τομέα. Οπως δεν αποκλείεται ακόμη και η αναμόρφωση του σημερινού μετοχικού σχήματος της Εταιρείας.

Οι σχεδιασμοί της διοίκησης της Εταιρείας Διαχείρισης του Τεχνολογικού Πάρκου φαίνεται να διευκολύνονται ακόμη περισσότερο μετά την παρέμβαση του υπουργού Μακεδονίας-Θράκης Γ. Πασχαλίδη προς τον υπουργό Γεωργίας Γ. Δρυ, από τον οποίο ζητήθηκε να προωθηθούν αναγκαίες ρυθμίσεις από το τμήμα Πολιτικής Γης του υπουργείου Γεωργίας, που θα διασφαλίζουν την παραχώρηση έκτασης στην περιοχή της Θέρμης, όπου θα δημιουργηθεί από το Τεχνολογικό Πάρκο, Τεχνόπολη για τη φιλοξενία εγκαταστάσεων και δραστηριοτήτων εταιρειών πληροφορικής και υψηλής τεχνολογίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή