Παραμένει για έκτη εβδομάδα κάτω από την επιθυμητή ζώνη διακύμανσης

Παραμένει για έκτη εβδομάδα κάτω από την επιθυμητή ζώνη διακύμανσης

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λονδίνο. Η έντονη κινητικότητα που παρατηρείται στις τάξεις του ΟΠΕΚ σε συνδυασμό με την αύξηση της ζήτησης στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Ενέργειας, οδήγησαν σε υψηλότερα επίπεδα χθες την τιμή του πετρελαίου, που στο Λονδίνο παραμένει κάτω των 20 δολαρίων για τέταρτη κατά σειρά συνεδρίαση.

Μικρή άνοδος

Αργά χθες το βράδυ στο Λονδίνο η τιμή του Brent ενισχυόταν κατά 10 σεντς στα 19,17 δολάρια, ενώ στη Νέα Υόρκη η τιμή του ελαφρού αργού κέρδιζε 23 σεντς στα 20,15 δολάρια. Ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ Αλί Ροντρίγκεζ επανέλαβε χθες για μια ακόμα φορά ότι η μείωση της ημερησίας παραγωγής του ΟΠΕΚ μπορεί να είναι μεγαλύτερη του ενός εκατομμυρίου βαρελιών. Ταυτόχρονα, οι παραγωγοί βελτιώνουν τον βαθμό συμμόρφωσής τους στους όρους της ισχύουσας συμφωνίας για την ημερήσια παραγωγή με την Αλγερία και τη Νιγηρία να προχωρούν σε σημαντικές μειώσεις των εξαγωγών τους. Υπενθυμίζεται ότι η αξία του καλαθιού του ΟΠΕΚ, δηλαδή η μέση τιμή των επτά τύπων πετρελαίου που παράγει, έχει διαμορφωθεί στα 17,56 δολάρια, παραμένοντας για έκτη εβδομάδα κάτω από την επιθυμητή ζώνη διακύμανσης των 22-28 δολαρίων.

Τέλος, έπειτα από αρκετό καιρό, το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας ανακοίνωσε αύξηση της ζήτησης στην εγχώρια αγορά τον τελευταίο μήνα στα 20 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα. Η κατανάλωση αυτή είναι αυξημένη κατά 1,3% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή