Πλήθος σεναρίων για γάμο ΟΤΕ-Ιντρακόμ

Πλήθος σεναρίων για γάμο ΟΤΕ-Ιντρακόμ

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κινητικότητα και ποικίλα σενάρια που εξαπλώνονται σε όλον τον τηλεπικοινωνιακό κλάδο τροφοδοτούνται και εντείνονται από τη φημολογία περί «γάμου» του ΟΤΕ με την Intracom. Το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών έχει ζητήσει από προχθές από τον ΟΤΕ και την Intracom να δώσουν απαντήσεις ξεκαθαρίζοντας την κατάσταση σε ό,τι αφορά τα περί επικείμενης συγχώνευσης, ανταλλαγής πακέτου ή άλλης μορφής μετοχική συνεργασία. Η χρηματιστηριακή αγορά τις τελευταίες ημέρες κινείται με κινητήριο μοχλό τις μετοχές του κλάδου των τηλεπικοινωνιών και σημειώνει εντυπωσιακή άνοδο, «προεξοφλώντας» εξελίξεις.

Από την πλευρά του ΟΤΕ, από προχθές, παραπέμπουν στον μεγάλο μέτοχο -στο Δημόσιο που ελέγχει το 42%- σημειώνοντας ότι η όποια υλοποίηση τέτοιων σεναρίων προϋποθέτει πολιτική έγκριση. Κυβερνητικές πηγές πάντως χαρακτήρισαν τη φημολογία «στερουμένη βάσεως».

Από την πλευρά της Intracom απεφεύχθη οιοδήποτε επίσημο σχόλιο, ενώ ο πρόεδρος του ΧΑΑ κ. Π. Αλεξάκης, με χθεσινές δηλώσεις του, διαπίστωνε ότι ενισχύονται οι φήμες για συνεργασία ΟΤΕ – Intracom, αναγνωρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι στην παρούσα συγκυρία η αγορά κινητοποιείται σχεδόν αποκλειστικά από τις συγκεκριμένες φημολογίες. Διιστάμενες είναι πάντως οι απόψεις από το στρατόπεδο των τραπεζιτών, καθώς διατυπώνονται ποικίλες εκτιμήσεις. Σημαίνον στέλεχος μεγάλου τραπεζικού ομίλου χαρακτήρισε χθες βράδυ ως «δεδομένη» την προσέγγιση ΟΤΕ-Ιntracom, προεξοφλώντας μάλιστα ότι θα υπάρξουν σύντομα εξελίξεις.

Αντίθετα, ομόλογός του, άλλου μεγάλου τραπεζικού ομίλου, χαρακτήριζε «πομφόλυγα» την όλη ιστορία, επισημαίνοντας ότι πουθενά στον κόσμο δεν έχει συγχωνευθεί κατασκευαστής με operator. Η αίσθηση που επικρατεί στην αγορά είναι πως κάτι μεγάλο θα συμβεί στον τηλεπικοινωνιακό κλάδο και ότι η συγκεκριμένη φημολογία ενδεχομένως αποτελεί μια «δημοσκόπηση» καταγραφής ενδεχόμενων αντιδράσεων.

Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, οι χορηγήσεις και τα εταιρικά χρεόγραφα της τράπεζας ανήλθαν στα 5,9 τρισ. δρχ. καταγράφοντας ρυθμό αύξησης 16,7% σε ετήσια βάση. Τα αντίστοιχα μεγέθη σε επίπεδο ομίλου ανήλθαν σε 7 τρισ. δρχ. αυξημένα κατά 14,3%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή