ΣΗΜΕΡΑ

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Γενική απογραφή» από σήμερα και μέχρι τις 30 Νοεμβρίου στο ΙΚΑ. Περίπου 350.000 εργοδότες, φυσικά και νομικά πρόσωπα, καλούνται να συμπληρώσουν το ειδικό απογραφικό δελτίο που παρουσίασε χθες ο διοικητής του ΙΚΑ Μ. Νεκτάριος, που θα επιτρέψει την πλήρη μηχανογράφηση των μητρώων του Ιδρύματος.

Στην κατιούσα οι τιμές των καυσίμων

Φθηνότερα κατά 5 δρχ./λίτρο πωλούνται τα καύσιμα αυτή την εβδομάδα έναντι της προηγουμένης, ακολουθώντας την πτωτική πορεία της τιμής του αργού στην διεθνή αγορά, η οποία διαμορφώνεται κάτω από τα 19 δολάρια το βαρέλι. Οι ενδεικτικές τιμές πώλησης στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη διαμορφώθηκαν χθες στις 220,9 δρχ./λίτρο και 206,6 δρχ./λίτρο αντίστοιχα για τη σούπερ και την αμόλυβδη και στις 191,80 δρχ./λίτρο και 99,10 δρχ./λίτρο αντίστοιχα για το πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης.

Προϋπολογισμός. Με βάση εκτιμήσεις για ανάπτυξη 3,8% το 2002 «κτίζεται» ο νέος προϋπολογισμός που προβλέπει επίσης περικοπές δαπανών 100 δισ. και πλεόνασμα 1%. Υπό διερεύνηση παραμένει η καταβολή του υπεσχημένου οικογενειακού επιδόματος, συνολικού κόστους 50 δισ.

ΧΑΑ. Κέρδη 10,6% σημειώνει η Σοφοκλέους από τις 26/10. Ο Γενικός Δείκτης σημείωσε για 6η συνεχή συνεδρίαση άνοδο 1,54%. Η έντονη φημολογία περί επικείμενης συμφωνίας ΟΤΕ – Intracom δημιούργησε έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον στις τηλεπικοινωνίες.

Τουρισμός. Τον κίνδυνο πτώχευσης ή αλλαγής σημαίας επισείουν οι εταιρείες του κλάδου επαγγελματικών σκαφών. Μέτρα στήριξης του θαλάσσιου τουρισμού συζητήθηκαν σε ευρεία σύσκεψη υπό τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας.

Εθνική. Κάμψη κατά 7,6% εμφανίζουν τα προ φόρων κέρδη εννεαμήνου της Εθνικής Τράπεζας, έπειτα από «σερί» πολλών ετών ανόδου της κερδοφορίας.

ΗΠΑ. Αύξηση και μάλιστα μεγαλύτερη της αναμενόμενης σημείωσε η παραγωγικότητα των Αμερικανών εργαζομένων στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου.

Ευρωζώνη. Μεγάλη υποχώρηση υπέστη το επιχειρηματικό κλίμα στη Ζώνη του Ευρώ. Σημαντική πτώση παρουσίασαν και οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή