Κριτική Καραμανλή κατά κυβέρνησης για ευρώ και οικονομία

Κριτική Καραμανλή κατά κυβέρνησης για ευρώ και οικονομία

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το έλλειμμα πληροφόρησης της κοινής γνώμης για την κυκλοφορία του ευρώ, που έχει ως αποτέλεσμα «να στέκεται με προβληματισμό μπροστά στην 1η Ιανουαρίου», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. K. Καραμανλής, επιρρίπτοντας τις σχετικές ευθύνες στην κυβέρνηση. Μιλώντας χθες σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κων. Καραμανλής με θέμα το ευρώ, ο κ. Καραμανλής άσκησε συνολική κριτική στην κυβερνητική πολιτική και παρουσίασε την οικονομική πρόταση του κόμματός του. Χαρακτήρισε μεν θετική την ένταξη της χώρας μας στην ΟΝΕ και την επικείμενη κυκλοφορία του ευρώ, σημείωσε όμως ότι «το λάθος ήταν στο μείγμα της οικονομικής πολιτικής που ακολουθήθηκε: την εισπρακτική επιδρομή, την τερατώδη επιστράτευση της λεγόμενης δημιουργικής λογιστικής, την αδυναμία προώθησης των αναγκαίων διαρθρωτικών αλλαγών για την άρση των κρατικών μονοπωλίων, την απελευθέρωση των αγορών και την προώθηση των αποκρατικοποιήσεων».

Ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι όλες οι επισημάνσεις της Ν.Δ. «δικαιώνονται στο ακέραιο, γιατί όλοι συνειδητοποιούν ότι η Ελλάδα έχασε την πιο ευνοϊκή διεθνή συγκυρία για μια πραγματική οικονομική και κοινωνική σύγκλιση».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. απέρριψε την προσπάθεια τεχνητής πόλωσης του πολιτικού κλίματος, λέγοντας ότι «δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε στα άκρα και τις ακρότητες που επιλέγουν, στο ταμπλό της πόλωσης και της οξύτητας, στην απόδρασή τους προς το χθες, δεν πρόκειται να υιοθετήσουμε πρακτικές στείρας αντιπαράθεσης, αλλά να επιμείνουμε σε μία δυναμική και αποτελεσματική στρατηγική συνέπειας, σοβαρότητας και ευθύνης». Καταλήγοντας ανέδειξε σε «μείζον ζήτημα» την «εκτεταμένη διαφθορά, την ανάπτυξη καθεστωτικών νοοτροπιών, την επιβολή αδιαφανών διαδικασιών, τη συγκάλυψη παρανομιών και καιροσκοπικών μεθοδεύσεων σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος» και τόνισε πως «ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης αποκαλύπτει ότι ισχυροί διαπλεκόμενοι παράγοντες φοβούνται τη Δικαιοσύνη και θέλουν να έχουν υπουργούς φίλα προσκείμενους».

Από την πλευρά τους ο κ. Αθ. Νάκος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κ. Γ. Σαλαγκούδης επεσήμαναν τον κίνδυνο να υπάρξει περαιτέρω ανάπτυξη της Αττικής σε βάρος της περιφέρειας. Την προτίμησή του στο προηγούμενο καθεστώς του Π.Δ. 84/84 εξέφρασε ο κ. Ν. Γκατζής (ΚΚΕ), ενώ ο κ. Γ. Αμπατζόγλου (ΣΥΝ) τόνισε ότι οι παρεκκλίσεις είναι για να καταργούν κάθε προσπάθεια. Ως ενδεικτική ανέφερε την επέκταση της ΠΕΤΡΟΛΑ, ενώ κατήγγειλε ότι από το 1990 η Χαλυβουργική λειτουργεί χωρίς άδεια και τόννοι σκουριάς απορρίπτονται στη θάλασσα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή