Διαψεύδουν οι τράπεζες τα περί συγχωνεύσεων

Διαψεύδουν οι τράπεζες τα περί συγχωνεύσεων

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με διαψεύσεις αντιδρούν οι τράπεζες στα σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για επικείμενες συγχωνεύσεις, πωλήσεις και εξαγορές, στο πλαίσιο του νέου γύρου αναδιάρθρωσης του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, μετά την ανακοίνωση συγχώνευσης Εθνικής – Alpha Βank.

Χθες η Εμπορική Τράπεζα και η Τράπεζα Αττικής έσπευσαν να διαψεύσουν δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία η μεν Εμπορική φέρεται να εξετάζει συνεργασία με άλλη ή άλλες τράπεζες και επίσης «διαψεύδει κατηγορηματικά τα γραφόμενα σε μερίδα του Τύπου περί επικείμενης πώλησης του μεριδίου (17%) που κατέχει στην Τράπεζα Αττικής».

Από την πλευρά της η Τράπεζα Αττικής με ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «η διοίκηση της τράπεζας και οι βασικοί της μέτοχοι (ΤΣΜΕΔΕ, Ομιλος Εμπορικής Τράπεζας και Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων) δηλώνουν ότι τα σχετικά κατά καιρούς δημοσιεύματα, αλλά και τα αναφερόμενα (8/11/2001) σε ορισμένες εφημερίδες ή άλλα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για πώληση τυχόν μεριδίων ή συγχώνευσης της τράπεζας, δεν έχουν απολύτως καμία βάση». Οι τράπεζες, οι οποίες «υποχρεούνται» λόγω Χρηματιστηρίου να διαψεύδουν τα όποια σενάρια δημοσιοποιούνται, είναι γεγονός ότι μετά την πρόσφατη εξέλιξη σχεδιάζουν και εξετάζουν όλους τους πιθανούς συνδυασμούς συνεργασιών και συγχωνεύσεων.

Η μετοχική σύνθεση της Τράπεζας Αττικής, ούτως ή άλλως μπορεί να διαφοροποιηθεί τον Ιούνιο του 2002, οπότε λήγει η δέσμευση που είχαν αναλάβει οι μέτοχοι να μη μειώσουν τα ποσοστά μετοχών της «Αττικής» που κατέχουν. Σήμερα το ΤΣΜΕΔΕ αποτελεί τον μεγαλύτερο μέτοχο με ποσοστό 35%, ακολουθεί η Εμπορική με ποσοστό 18% και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με 17%. Πριν από τη συγχώνευση Εθνικής – Alpha, το σχέδιο προέβλεπε την πώληση του πακέτου της Εμπορικής, το οποίο πιθανότατα θα εξαγόραζε το ΤΣΜΕΔΕ. Ως εξέλιξη αυτού του σεναρίου, εξετάσθηκε το ενδεχόμενο η Τράπεζα Αττικής να έρθει σε συμφωνία, βάσει της οποίας το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (μετά τη μεταττροπή του σε Α.Ε.) θα απορροφούσε την τράπεζα. Κλ. K.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή