Διευρύνεται εντός και εκτός η «Καστελόριζο»

Διευρύνεται εντός και εκτός η «Καστελόριζο»

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη διεύρυνση εντός αλλά και εκτός των ελληνικών συνόρων της αλυσίδας των εστιατορίων της στρέφεται η εταιρεία «Καστελλόριζο», ενώ στην παρούσα φάση δεν επιδιώκει την περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας της στον τομέα των ιχθυοκαλλιεργειών. Ειδικότερα, τους αμέσως προσεχείς μήνες πρόκειται να λειτουργήσει το νέο εστιατόριο της εταιρείας στην περιοχή του Λυκαβηττού, αυξάνοντας σε πέντε τον αριθμό των ιδιόκτητων σημείων της συγκεκριμένης αλυσίδας, ενώ λειτουργεί ακόμη ένα, στα Ιωάννινα, με τη μορφή του franchisiong. Παράλληλα, πρόκειται να επεκταθεί και στην Ισπανία με την ίδρυση ενός εστιατορίου, το οποίο θα στεγάζεται σε ιδιόκτητο χώρο.

Οσον αφορά τον τομέα της ιχθυοκαλλιέργειας, η διοίκηση της «Καστελλόριζο» εκτιμά ότι στην παρούσα φάση διακρίνεται από έντονο ανταγωνισμό που περιορίζει τα περιθώρια κέρδους και την περαιτέρω ανάπτυξη των εταιρειών του κλάδου. Για το λόγο αυτό, σχεδιάζει την ανάπτυξη των μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας που, ήδη, έχει ο όμιλος, δηλαδή την επιχείρηση «Ιχθυοκαλλιέργειες Κρήτης», στην οποία πρόσφατα αύξησε το ποσοστό συμμετοχής του σε 83% από 58%, καθώς και την εταιρεία «Καστελόριζο Ιχθυεξαγωγική», η οποία έχει κυρίως εξαγωγικό προφίλ. Για το 2001 η «Καστελόριζο» αναμένει ο κύκλος εργασιών της να ανέλθει σε 3 δισ. δρχ., έναντι 2 δισ. δρχ. το 2000, στον οποίο έχουν εσωματωθεί και οι πωλήσεις των εταιρειών «Ιχθυοκαλλιέργειες Κρήτης» και «Καστελόριζο Ιχθυεξαγωγική».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή