Πρόγραμμα επιδότησης ασφαλιστικών εισφορών για start – up ενεργοποιεί το υπ. Επενδύσεων

Πρόγραμμα επιδότησης ασφαλιστικών εισφορών για start – up ενεργοποιεί το υπ. Επενδύσεων

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών για τις start up επιχειρήσεις θα ενεργοποιήσει το υπουργείο Επενδύσεων και Ανάπτυξης ενώ το επόμενο τρίμηνο θα ενεργοποιηθούν η Αναπτυξιακή Τράπεζα και τα εγγυοδοτικά εργαλεία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Αυτό γνωστοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα, Τρίτη 29 Οκτωβρίου, στην ΕΡΤ1.

Για το αν θα έρθει η Volkswagen στην Ελλάδα, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από μεριάς της κυβέρνησης, ωστόσο για να γίνουν ανακοινώσεις θα πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένο αποτέλεσμα. «Η ελληνική κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός, εγώ ως υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και ο αρμόδιος υφυπουργός για την εξωστρέφεια, ο κύριος Φραγκογιάννης, έχουμε ήδη δείξει ζωηρό ενδιαφέρον για αυτό το θέμα. Για να κάνω ανακοινώσεις, θα πρέπει να έχω αποτέλεσμα. Σας λέω όμως ότι και η Ελλάδα έχει μπει σε αυτή τη διεκδίκηση», ανέφερε.

Σχολιάζοντας την επικαιρότητα ο υπουργός είπε για την παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή: «Η παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού μετά από αρκετό διάστημα ήταν σημαντική. Όλοι παρακολουθούμε το τι λέει ο Κώστας Καραμανλής με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Έχει μεγάλη πολιτική εμπειρία και ειδικά στην εξωτερική πολιτική χάραξε γραμμές και άφησε παρακαταθήκες. Κρατώ δύο στοιχεία από την παρέμβασή του: Τη μεγάλη του στήριξη στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και τις δόκιμες ανησυχίες του για το θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων».

Για την προκαταρκτική επιτροπή για τη Novartis ο υπουργός τόνισε ότι δεν είναι μέλος της Προκαταρκτικής Επιτροπής, «κατά συνέπεια δεν μπορώ να σας πω τίποτα για το τι θα γίνει» και προσέθεσε: «Έχω εμπιστοσύνη στους συναδέλφους μου που είναι μέλη της Επιτροπής. Δεν θέλω να παρέμβω».

«Έχω την ακλόνητη πεποίθηση ότι η υπόθεση της Novartis απασχολεί ελάχιστους συμπολίτες μας, ολοένα και λιγότερους, ενώ αντίθετα η αγωνία τους να βρουν δουλειά τα παιδιά τους, να επιστρέψουν από το εξωτερικό και να αυξηθεί ο μισθός τους, είναι πραγματικές αγωνίες, τις οποίες η Κυβέρνηση και εγώ προσωπικά ως Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων οφείλουμε να εργαστούμε σκληρά για να ικανοποιήσουμε» ανέφερε επίσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή