ΣΗΜΕΡΑ

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ωρα WTO, ώρα θεμελιωδών μεταρρυθμίσεων στην Κίνα». Το γεγονός της συνόδου του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου στο Κατάρ είναι, χωρίς αμφιβολία, η επίσημη συμμετοχή της Κίνας. Είναι μια τεράστια αλλαγή για τους Κινέζους. Αλλά είναι και μια τεράστια αλλαγή για το παγκόσμιο εμπόριο που, αίφνης, ενισχύεται με μιαν αγορά 1,5 δισ. ανθρώπων.

Ενιαία λύση στο Ασφαλιστικό

Στο πλαίσιο της συνολικής αναμόρφωσης του ασφαλιστικού συστήματος θα συζητηθεί και το ασφαλιστικό καθεστώς στις τράπεζες, ανακοίνωσε στη συνάντηση με το προεδρείο της ΟΤΟΕ ο υπουργός Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκης.

ΔΝΤ. Κύκλο επαφών με το οικονομικό επιτελείο ξεκίνησε από χθες αντιπροσωπεία του ΔΝΤ, που θα βρίσκεται για δέκα μέρες στην Αθήνα.

Βιομηχανία. Αύξηση 29% σημείωσαν οι πωλήσεις της βιομηχανίας το 2000, σύμφωνα μ μελέτη της KANTOR. Ωστόσο, δέκα από τους 25 κλάδους της μεταποίησης εμφάνισαν μείωση κερδών.

Πρόστιμα. Νόμιμη άδεια θα πρέπει να ζητήσουν σε ένα χρόνο όλες οι παράνομες βιομηχανίες που βρίσκονται στην Αττική ώστε να αποφύγουν τα υψηλά πρόστιμα που προβλέπει το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή.

ΣΕΒ. Αποτελεσματική αποδείχθηκε η εγκύκλιος της Ενωσης Εισηγμένων Εταιρειών του ΣΕΒ για την υιοθέτηση των αρχών της εταιρικής διακυβέρνησης από τις επιχειρήσεις-μέλη της.

«Μουζάκης». Αύξηση 23% εμφανίζουν οι πωλήσεις της κλωστοβιομηχανίας «Ελ. Μουζάκης Α.Ε.» στο εννεάμηνο.

Τoyota. Κέρδη-ρεκόρ εμφάνισε το πρώτο εξάμηνο η Toyota, η τρίτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου, κυρίως χάρη στην εξασθένηση του γιεν.

Ιαπωνία. Στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο του 1984 έχει υποχωρήσει ο δείκτης των τραπεζών στο χρηματιστήριο του Τόκιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή