Κέρδη 5,5 δισ. δρχ. στο εννεάμηνο η Τράπεζα Αττικής

Κέρδη 5,5 δισ. δρχ. στο εννεάμηνο η Τράπεζα Αττικής

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξημένα κέρδη τόσο σε επίπεδο ομίλου όσο και σε επίπεδο τράπεζας εμφάνισε η Τράπεζα Αττικής κατά το τελευταίο εννεάμηνο, βελτιώνοντας σημαντικά τα οικονομικά της μεγέθη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του εννεαμήνου, τα κέρδη προ φόρων της τράπεζας σημείωσαν αύξηση κατά 16,1% και διαμορφώθηκαν σε 5,5 δισ. δρχ. έναντι 4,8 δισ. δρχ. το αντίστοιχο περσινό διάστημα, αύξηση που οφείλεται στη βελτίωση των λειτουργικών αποτελεσμάτων (κέρδη προ προβλέψεων, αποσβέσεων και χρηματοοικονομικών πράξεων) της τράπεζας, που σημείωσαν αύξηση κατά 23,5% και ανήλθαν σε 8,3 δισ. δρχ. έναντι 6,7 δισ. δρχ. το εννεάμηνο του 2000. Αντίστοιχα τα κέρδη του ομίλου, στα οποία περιλαμβάνεται και η εταιρεία «Αττικής Κερδώος Ερμής ΧΑΕΠΕΥ» αυξήθηκαν κατά 7,5% και διαμορφώθηκαν στα 5,2 δισ. δρχ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του εννεαμήνου, το ενεργητικό διαμορφώθηκε σε 682,6 δισ. δρχ., εμφανίζοντας αύξηση κατά 59,4% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2000, οι καταθέσεις και τα repos αυξήθηκαν κατά 79,6% και ανήλθαν σε 517,1 δισ. δρχ., οι χορηγήσεις αυξήθηκαν κατά 46,7% και ανήλθαν στα 276,5 δισ., ενώ στα 6,6 δισ., έναντι 4,4 δισ. ανέρχονται οι σωρευτικές προβλέψεις που καλύπτουν επισφαλείς απαιτήσεις.

Κατά το εννεάμηνο που προηγήθηκε η τράπεζα ολοκλήρωσε μια σειρά ενεργειών για τη δημιουργία ενός ευέλικτου χρηματοπιστωτικού ομίλου και ήδη λειτουργούν η Αττικής Κερδώος Ερμής ΑΧΕΠΕΥ, η Αττικής Leasing, η Αττικής ΑΕΔΑΚ, ενώ καταβλήθηκε το μετοχικό κεφάλαιο της Αττικής Επενδυτικής. Ε. Τζ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή