Αναδιαρθρώνει τις δραστηριότητές της η Merrill Lynch

Αναδιαρθρώνει τις δραστηριότητές της η Merrill Lynch

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πώληση των χρηματιστηριακών δραστηριοτήτων της στον Καναδά προωθεί η αμερικανική χρηματιστηριακή εταιρεία Merrill Lynch, τρία μόλις χρόνια μετά την εμφάνισή της στη συγκεκριμένη αγορά. Στελέχη της εταιρείας τονίζουν ότι η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικής αναδιάρθρωσης της δομής και των δραστηριοτήτων της εταιρείας μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον Σταν Ο’ Νιλ. Βασικός στόχος της αναδιάρθρωσης είναι η μεγιστοποίηση της κερδοφορίας της εταιρείας παρά την επιβράδυνση του ρυθμού οικονομικής ανάπτυξης και τη μεγάλη υποχώρηση των χρηματιστηριακών δεικτών. Η καναδική χρηματιστηριακή αγορά όμως δεν δείχνει να εξηπυρετεί τους σκοπούς της Merril Lynch, καθώς σε αυτή κυριαρχούν μεγάλες τράπεζες με χρηματιστηριακές μονάδες. Για τον λόγο αυτό η πώληση των δραστηριοτήτων δείχνει να αποτελεί την καλύτερη λύση. Οι δραστηριότητες της Merrill Lynch στον Καναδά πραγματοποιούνται μέσω της Merrill Lynch Canada Private Client Group που περιλαμβάνει και την καναδική εταιρεία Midland Walwyn την οποία η Merrill αγόρασε το 1998 έναντι 800 εκατ. δολαρίων.

Οι μέσες αριθμητικές μεταβολές ήταν θετικές τον προηγούμενο μήνα και για τις υπόλοιπες κατηγορίες αμοιβαίων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ενωσης Θεσμικών Επενδυτών. Τα μετοχικά και μικτά βρέθηκαν στην κορυφή των αποδόσεων και σχεδόν στο σύνολό τους «έκλεισαν» με θετικά πρόσημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή