Mκρές απώλειες, χαμηλός τζίρος στο Χρηματιστήριο

Mκρές απώλειες, χαμηλός τζίρος στο Χρηματιστήριο

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηπια διορθωτικά ξεκίνησε τον Νοέμβριο το Χρηματιστήριο Αθηνών μετά τα μικρά κέρδη του Οκτωβρίου, τα οποία είχαν κύριο μοχλό τον τραπεζικό κλάδο, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής λόγω της αξιολόγησης του καναδικού οίκου DBRS για την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας αργά το βράδυ της Παρασκευής, μετά την αναβάθμιση από την S&P ακριβώς μία εβδομάδα νωρίτερα. Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα σε αρνητικό έδαφος, χωρίς ωστόσο να σημειώσει μεγάλο εύρος διακύμανσης (το οποίο δεν ξεπέρασε τις πέντε μόλις μονάδες), κρατώντας πάντως στο κλείσιμο τα «κεκτημένα» των 880 μονάδων, με τον τζίρο να κινείται σε ιδιαίτερα υποτονικά επίπεδα, υποδηλώντας την απουσία επενδυτών. Εν τω μεταξύ, ήπιες ήταν οι τάσεις και στην αγορά ομολόγων, με την απόδοση του 10ετούς να κλείνει στο 1,17% και του 5ετούς στο 0,39%, οριακά υψηλότερα από τα επίπεδα της Πέμπτης.

Ο Νοέμβριος, πάντως, θεωρείται από τους αναλυτές κομβικός για την αγορά μήνας, καθώς αναμένεται σειρά σημαντικών εξελίξεων για την οικονομία και τις επενδύσεις, όπως η κατάθεση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, η ψήφιση του σχεδίου «Ηρακλής» για τις τράπεζες, καθώς και η νέα νομοθεσία για την ενίσχυση της κεφαλαιαγοράς.

Ετσι, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,25%, στις 880,36 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 46,93 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 0,22%, στις 2.184,18 μονάδες, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε κατά 0,08%, στις 1.248,05 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με πτώση 0,16%, στις 884,81 μονάδες. Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας έκλεισε με πτώση 0,53%, η Alpha Bank υποχώρησε ελαφρώς 0,05%, η Τράπεζα Πειραιώς δέχθηκε τις μεγαλύτερες πιέσεις κλείνοντας με απώλειες 1,28%, ενώ η Eurobank κατέγραψε άνοδο 0,44%. Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,92%, ενώ ο τραπεζικός κλάδος σημείωσε κέρδη 3,97%. Σε ό,τι αφορά τις επόμενες ημέρες στο ταμπλό, με την προϋπόθεση ότι οι βασικοί διεθνείς μετοχικοί δείκτες κινούνται τουλάχιστον σταθεροποιητικά, οι πιθανότητες να συνεχίσει ο Γενικός Δείκτης την πλαγιοανοδική κίνηση είναι αυξημένες, σημειώνει η Δεπόλας Χρηματιστηριακή, ενώ σύμφωνα με τους αναλυτές της Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ, η υπέρβαση των τεχνικών ορίων της περιοχής των 875-880 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη διαμορφώνει αυξημένη πιθανότητα για σύντομη κίνηση προς τις 890 μονάδες. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή