Οι τράπεζες «παγώνουν» τα σχέδια για αυξήσεις στις προμήθειες

Οι τράπεζες «παγώνουν» τα σχέδια για αυξήσεις στις προμήθειες

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Παγώνουν» τις αυξήσεις στις προμήθειες που είχαν σχεδιάσει να επιβάλουν οι ελληνικές τράπεζες, έπειτα από σχετικές διαβουλεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και τραπεζών. Σε επίσημη ανακοίνωσή της η Eurobank αναφέρει ότι κατάργησε ήδη από χθες την προμήθεια επανέκδοσης προσωπικού PIN χρεωστικών καρτών ενώ την ίδια στιγμή ανακοίνωσε ότι επεκτείνει σε επιπλέον 14 απομακρυσμένες περιοχές την απόφαση να αναλάβει η ίδια το κόστος ανάληψης μετρητών από άλλη τράπεζα.

Ετσι, σε περιοχές όπου δεν υπάρχει κατάστημα ή ATM Eurobank, η τράπεζα έχει προχωρήσει ήδη από τον Σεπτέμβριο στην κάλυψη της χρέωσης Direct Access Free (DAF) σε 16 απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων: Αστυπάλαια, Κάσος, Καστελλόριζο, Λειψοί, Τήλος, Φούρνοι, Οινούσσες, Σαμοθράκη, Ψαρά, Δονούσα, Ηρακλειά, Κουφονήσια, Σίκινος, Σχοινούσα, Κύθηρα και Ιθάκη. Μάλιστα, για τις συναλλαγές που έγιναν από την 1η Αυγούστου στις περιοχές αυτές, έχει ήδη ολοκληρωθεί η διαδικασία επιστροφής χρημάτων. Επιπλέον, η Eurobank αποφάσισε να επεκτείνει την απορρόφηση του εν λόγω κόστους σε επιπλέον 14 απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, άμεσα. Οι περιοχές αυτές είναι: Λέρος, Νίσυρος, Χάλκη, Ικαρία, Αγαθονήσι, Ανάφη, Κίμωλος, Φολέγανδρος, Μεγανήσι, Υδρα, Μέθανα, Αγκίστρι, Κέα και Ελαφόνησος. Ως εκ τούτου καλύπτονται συνολικά 30 απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας.

Στο ίδιο μήκος κινήθηκε και η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία σε ανακοίνωσή της τόνισε ότι οι πελάτες της δεν θα έχουν οποιαδήποτε επιβάρυνση κατά την ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ τρίτων τραπεζών στα νησιά όπου δεν διατηρεί η ίδια δικό της ΑΤΜ. Αυτό σημαίνει ότι το κόστος ανάληψης απορροφείται εξ ολοκλήρου από την Τράπεζα Πειραιώς. Επιπλέον, η Τράπεζα Πειραιώς μηδενίζει το κόστος για μια σειρά εργασιών που γίνεται μέσω ΔΙΑΣ σε ΑΤΜ τρίτων τραπεζών. Αυτές αφορούν εργασίες που αφορούν την ερώτηση υπολοίπου, την αλλαγή και την απεμπλοκή προσωπικού κωδικού ασφαλείας PIN. Επιπλέον, η τράπεζα επανεξετάζει την τιμολογιακή της πολιτική και σε άλλες προσφερόμενες υπηρεσίες. Η Εθνική Τράπεζα προχωρεί επίσης στην αναπροσαρμογή των προμηθειών, μέσω της επιστροφής του κόστους από συναλλαγή σε ΑΤΜ άλλης τράπεζας σε 25 περιοχές όπου η Εθνική Τράπεζα δεν διαθέτει ΑΤΜ ή κατάστημα. Παράλληλα, δεν θα εφαρμοστεί προμήθεια για την εκτύπωση των τελευταίων συναλλαγών στο ΑΤΜ, ενώ θα καταργηθεί η χρέωση επανέκδοσης και αποστολής προσωπικού κωδικού PIN. Τέλος, η Alpha Bank προχωρεί σε κατάργηση των χρεώσεων για ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ τρίτων τραπεζών σε 16 νησιωτικές περιοχές όπου δεν λειτουργεί δικό της κατάστημα ή ΑΤΜ. Η εφαρμογή των μηδενικών χρεώσεων θα ξεκινήσει από τις 11/11 και αφορά τα νησιά Αγ. Ευστράτιος, Αγαθονήσι, Αλόννησος, Ανάφη, Δονούσα, Ηράκλεια, Θηρασιά, Καστελλόριζο, Κίμωλος, Σαμοθράκη, Σίκινος, Σκύρος, Σχοινούσα, Οινούσσες, Χάλκη και Ψαρά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή