Απόκλιση πωλήσεων κατά 5% για την ΕΥΑΘ το 9μηνο

Απόκλιση πωλήσεων κατά 5% για την ΕΥΑΘ το 9μηνο

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μικρή απόκλιση κατά 5% από τις προβλέψεις του Ενημερωτικού Δελτίου εμφανίζουν οι πωλήσεις της Εταιρείας Υδρευσης – Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης κατά το 9μηνο της τρέχουσας χρήσεως. Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε σε 10,375 δισ. δρχ. έναντι 6,6 δισ. δρχ. της αντίστοιχης περιόδου του 2000. Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 4,168 δισ. δρχ. έναντι 100 εκατ. δρχ. Η εικόνα της κερδοφορίας, όπως διευκρινίσθηκε από τη διοίκηση της ΕΥΑΘ, δεν είναι συγκριτική μεταξύ των δύο 9μηνων, καθώς πέρυσι οι αποσβέσεις έφθασαν στο ποσό των 2,6 δισ. δρχ., ενώ στο 9μηνο φέτος είναι μόλις 570 εκατ. δρχ. Η απόκλιση των πωλήσεων αποδίδεται στη νέα τιμολογιακή πολιτική και στη μείωση της κατανάλωσης νερού ως συνέπεια της καμπάνιας της εταιρείας για ορθολογική χρήση των υδάτινων πόρων. Για τη χρήση 2001, η διοίκηση της ΕΥΑΘ προσβλέπει σε πωλήσεις 15 δισ. δρχ. και κέρδη προ φόρων περί τα 6 δισ. δρχ. με αποσβέσεις 800 εκατ. δρχ.

Στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας επιβεβαιώθηκε η δυναμική που κρύβει η Σοφοκλέους, καθώς η άνοδος διαχύθηκε σε όλους τους κλάδους, με το αγοραστικό ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στις τηλεπικοινωνίες και στις τράπεζες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή