Επέστρεψαν στην κερδοφορία τα κεφάλαια επασφάλισης κινδύνου

Επέστρεψαν στην κερδοφορία τα κεφάλαια επασφάλισης κινδύνου

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υστερα από τρεις συνεχόμενους μήνες ζημιών τα κεφάλαια επασφάλισης κινδύνου (Hedge Funds) επέστρεψαν τον Οκτώβριο στην κερδοφορία. Τον περασμένο μήνα ο δείκτης Hennessee Hedge Funds ενισχύθηκε 1,27%, έναντι 1,91% του Standard and Poors και 2,57% του Dow Jones. Σε ετήσια βάση η απόδοση των hedge funds είναι σχεδόν σταθερή σημειώνοντας ελάχιστη άνοδο της τάξεως του 0,04%. Η πλειοψηφία των αναλυτών εκτιμά ότι πλέον έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες που θα οδηγήσουν σε άνοδο τα hedge funds και θα τα βοηθήσουν να κλείσουν τη χρονιά με σημαντικά κέρδη. «Το άσχημο είναι ότι τα hedge funds δεν θα παρουσιάσουν τις υψηλές επιδόσεις του περσινού έτους, αλλά από την άλλη πλευρά οι επενδυτές που εμπιστεύτηκαν το συγκεκριμένο προϊόν δεν έχουν χάσει το 18% του κεφαλαίου όπως συνέβη με όσους επέλεξαν τις μετοχές» τονίζει ο πρόεδρος του ομίλου Hennessee, Τσάρλς Γκράνταντ.

Οι μέσες αριθμητικές μεταβολές ήταν θετικές τον προηγούμενο μήνα και για τις υπόλοιπες κατηγορίες αμοιβαίων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ενωσης Θεσμικών Επενδυτών. Τα μετοχικά και μικτά βρέθηκαν στην κορυφή των αποδόσεων και σχεδόν στο σύνολό τους «έκλεισαν» με θετικά πρόσημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή