Ζημιωμένη η Microsoft από το Χ-Βox μέχρι το 2004

Ζημιωμένη η Microsoft από το Χ-Βox μέχρι το 2004

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ζημίες έως και 1 δισ. δολ. εκτιμάται ότι θα έχει η Microsoft από την κυκλοφορία της πρώτης της κονσόλας βιντεοπαιχνιδιών, Χ-Βox, έως ότου αποκομίσει τα πρώτα της κέρδη, που αναμένονται το 2004. Την εκτίμηση αυτή έκανε αναλυτής της Morgan Stanley, αποδίδοντας τις απώλειες στον έντονο ανταγωνισμό σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, αν και αναγνώρισε ότι το προϊόν έχει σημαντικές προοπτικές, αλλά σε μακροπρόθεσμη βάση. Υπενθυμίζεται ότι το Χ-Βox θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα του στις 15 του τρέχοντος μηνός στη Β. Αμερική, ενώ έχει προγραμματιστεί το λανσάρισμά του στην Ιαπωνία τον προσεχή Φεβρουάριο και στην Ευρώπη τον προσεχή Μάρτιο. Ωστόσο, ο ανταγωνισμός είναι ανηλεής, καθώς τρεις μέρες μετά την κυκλοφορία του Χ-Βox στις ΗΠΑ, κυκλοφορεί στην ίδια αγορά και το Gamecube της Nintendo. Η Microsoft έχει ανακοινώσει ότι θα δαπανήσει περί τα 500 εκατ. δολάρια για την προώθηση του Χ-Βox. Η πηγή των ζημιών αποδίδεται στο υψηλό του κόστος, σε σχέση με την αρχική τιμή πώλησης, η οποία θα είναι αισθητά μειωμένη για λόγους μάρκετινγκ.

Η DARPA είναι η ίδια οργάνωση που χρηματοδότησε την ανάπτυξη του Διαδικτύου. Εχει ήδη εγκρίνει κονδύλια συνολικού ύψους 50 εκατ. δολαρίων για τη διεξαγωγή ερευνών μεταξύ άλλων στα ακόλουθα πανεπιστήμια: Carnegie Mellon University, Georgia Institute of Technology, ΜΙΤ, University of California at Berkeley και University of Washington. Στόχος η ανάπτυξη υπολογιστών που να βλέπουν, να ακούνε και να χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη, προκειμένου να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των χρηστών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή