Απευθείας πτήσεις Αθήνα-Σαγκάη

Απευθείας πτήσεις Αθήνα-Σαγκάη

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αύξηση του αριθμού των τακτικών δρομολογίων μεταξύ Ελλάδας και Κίνας σε 35 εβδομαδιαίως επιδιώκουν οι δύο χώρες με βάση σχετικό μνημόνιο συνεργασίας. Η αρχή έγινε το 2017 με την Air China, η οποία πριν από λίγες μέρες ανακοίνωσε τρεις πτήσεις την εβδομάδα στο δρομολόγιο Αθήνα-Πεκίνο και κατά τη χειμερινή περίοδο αλλά και την προοπτική να προσθέσει κι άλλες στο άμεσο μέλλον. Χθες, στη Σαγκάη υπεγράφη μία ακόμα νέα συμφωνία για την απευθείας αεροπορική σύνδεση της Αθήνας, αυτή τη φορά με τη Σαγκάη μεταξύ του προέδρου της κινεζικής αεροπορικής εταιρείας Juneyao Air Co. Ltd, Zhao Hong Liang και του γενικού γραμματέα Τουρισμού  Κωνσταντίνου Λούλη. Τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν τον Ιούλιο του 2020.

Σύμφωνα με τον Κ. Λούλη από τα 140 εκατομμύρια και πλέον Κινέζων τουριστών που το 2018 ταξίδεψαν στο εξωτερικό, μόλις οι 125.000 επισκέφθηκαν την Ελλάδα και τώρα στόχος είναι να τετραπλασιαστεί αυτός ο αριθμός, δηλαδή να φτάσει σε 500.000 Κινέζους τουρίστες στην Ελλάδα. Οι προοπτικές για την προσέλκυση περισσότερων Κινέζων τουριστών στην Ελλάδα είναι μεγάλες, καθώς σήμερα μόλις το 9% των Κινέζων έχει διαβατήριο. Η συμφωνία έρχεται λίγες ημέρες μετά την υπογραφή μνημονίου κατανόησης μεταξύ της Ελλάδας και της Κίνας, το οποίο προβλέπει, μεταξύ των άλλων, την αύξηση του αριθμού των τακτικών δρομολογίων εκατέρωθεν σε 35 εβδομαδιαίως από 14 που είναι σήμερα. Μέσω αυτών των συμφωνιών ανοίγει ο δρόμος για την προσέλκυση στην Ελλάδα περισσότερων Κινέζων τουριστών, οι οποίοι ξοδεύουν πάνω από 270 δισ. δολάρια ετησίως για τις διακοπές τους και αναζητούν και εκτιμούν τόπους που τους κάνουν να αισθάνονται σαν στο σπίτι τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή