Στις Κάννες πάει το ΜΤΣ

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντατικοποιούνται οι προσπάθειες του Ομίλου Πειραιώς για τη μεγαλύτερη δυνατή κάλυψη των χώρων του κτιρίου του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, στο κέντρο της Αθήνας. Σημείο αναφοράς αναμένεται να αποτελέσει η παρουσία ως εκθέτη, στη διεθνή έκθεση Mapic στις Κάννες, η οποία διεξάγεται το διάστημα 15-17/11. Υπενθυμίζεται ότι στη Mapic παρουσιάζονται όλες οι νέες αναπτύξεις στην κατηγορία των εμπορικών κέντρων, με την παράλληλη αποτύπωση των νέων τάσεων. Στο πλαίσιο αυτό, στόχος της Picar, θυγατρικής του Ομίλου της Πειραιώς, η οποία έχει αναλάβει και το εν λόγω έργο, είναι να προσελκυσθούν υποψήφιοι χρήστες για τους χώρους εμπορικής χρήσης, οι οποίοι υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τα 40.000 τ.μ. Στο κτίριο, προβλέπονται χώροι για περίπου 40 καταστήματα, ενώ θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην προσέλκυση αλυσίδων χωρίς παρουσία στην Ελλάδα, αλλά γνωστών στο ευρύ κοινό. Υπενθυμίζεται ότι θα διατηρηθούν και παλαιότερες χρήσεις, όπως το θέατρο που προϋπήρχε. Ηδη, πάντως, στο ακίνητο γίνονται από το καλοκαίρι οι απαραίτητες εργασίες ενίσχυσης του σκελετού.

Αντίστοιχα, ο όμιλος Φουρλή, επίσης ορμώμενος από τη Θεσσαλονίκη, εγκαινίασε πρόσφατα το πρώτο Retail Park, στην περιοχή της Πυλαίας, εκεί όπου στεγαζόταν το πρώην Continent. Πρόκειται για έναν χώρο, όπου τοποθετείται για πρώτη φορά η διεθνής αλυσίδα οικιακών ειδών ΙΚΕΑ, την οποία αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα ο όμιλος Φουρλή. Εκτός από το ΙΚΕΑ, που καταλαμβάνει ένα τμήμα της περιοχής, στο Retail Park έχουν τοποθετηθεί και άλλες δύο εταιρείες συμφερόντων Φουρλή, η αλυσίδα ηλεκτρονικών ειδών Κωτσόβολος και τα καταστήματα αθλητικών ειδών Intersport. Στο Retail Park έχει επίσης δημιουργηθεί συγκρότημα 9 πολυκινηματογράφων της Village Roadshow Entertainment, κατασκευάζεται λούνα-παρκ, ενώ υπάρχουν ήδη Goody’s και τα σούπερ-μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή