Τα καύσιμα έριξαν τον πληθωρισμό στο 2,8%

Τα καύσιμα έριξαν τον πληθωρισμό στο 2,8%

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πτώση που ξεπέρασε και τις πλέον αισιόδοξες προσδοκίες σημείωσε τον Οκτώβριο ο πληθωρισμός. Διαμορφώθηκε στο 2,8% από 3,6% τον προηγούμενο μήνα Σεπτέμβριο, κυρίως χάρη στα καύσιμα που σημείωσαν σημαντική κάμψη. Τον ίδιο μήνα, ο εναρμονισμένος δείκτης διαμορφώθηκε σε ετήσια βάση στο 3,2% και σε μέσα επίπεδα στο 3,8%. Τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Ελλάδος (ΕΣΥΕ) δείχνουν επίσης αύξηση κατά 1,7% το Σεπτέμβριο, έναντι αυξήσεων 9,2% και 2,3% που σημειώθηκαν αντίστοιχα κατά τις περιόδους των ετών 2000 προς 1999 και 1999 προς 1998.

Ευνοϊκές είναι οι προσδοκίες και για την πορεία του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη. Σύμφωνα με ενημέρωση που έκανε, χθες στην Αθήνα, ο εκπρόσωπος Τύπου του επιτρόπου Σόλμπες, κ. Γ. Θωμάς, οι ενδείξεις είναι θετικές για τους επόμενους μήνες. Σύμφωνα με όσα ανέφερε, από τις αρχές του 2002 ο πληθωρισμός στην Ε.Ε. θα διαμορφωθεί σε επίπεδα κάτω του 2%.

Μια περιήγηση στον αραβικό Τύπο και ιδιαίτερα στην αρθρογραφία, φανερώνει πως ο Μπιν Λάντεν και ο Σαντάμ Χουσεΐν εξακολουθούν να έχουν την υποστήριξη μεγάλης μερίδας του λαού. Δεν είναι εύκολο να χάσεις έναν πόλεμο δημοσίων σχέσεων εναντίον δύο δολοφόνων, αλλά αυτό ακριβώς κάνει η Αμερική τελευταία. Γιατί δεν είναι αρκετό να τους αποκαλεί ο Λευκός Οίκος «διαβόλους», πρέπει να μεταφέρει τον πόλεμο των δημοσίων σχέσεων στο σπίτι τους, όπως και τον πόλεμο των χαρακωμάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή