Τα σχέδια Alpha – Ελλ. Τεχνοδομικής για επενδυτική ακινήτων

Τα σχέδια Alpha – Ελλ. Τεχνοδομικής για επενδυτική ακινήτων

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ένα από τα ισχυρά σχήματα στην υπό διαμόρφωση αγορά των εταιρειών επένδυσης ακινήτων, ενδέχεται να εξελιχθεί το σχήμα της Alpha Bank με τον Ομιλο της Ελλ. Τεχνοδομικής, ειδικά αν σε αυτό προσχωρήσει και η Εθνική, μετά τη συγχώνευση με την Alpha, όπως εκτιμάται. Αν και δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί ο πλήρης σχεδιασμός της εταιρείας, καθώς μάλιστα, οι αναμενόμενες τροποποιήσεις του σχετικού νόμου επανεπεξεργάζονται από το νέο οικονομικό επιτελείο, υπάρχει μία πρώτη εικόνα των ακινήτων που θα ενταχθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελλ. Τεχνοδομική πιθανόν να εισφέρει το νέο ψυχαγωγικό κέντρο που ανέπτυξε, μέσω της θυγατρικής REDS, στην Πάτρα, το Veso Mare, που θα ανοίξει τις πόρτες του στις 23 Νοεμβρίου. Το εν λόγω ακίνητο, εκτιμάται ότι θα συνεισφέρει σημαντικές αποδόσεις στην επενδυτική εταιρεία, καθώς έχει μισθωθεί στο σύνολό του, τόσο σε ντόπιους επιχειρηματίες, όσο και σε αλυσίδες εστίασης όπως η Everest, ενώ παρουσία διαθέτει και ο ευρωπαϊκός Ομιλος πολυκινηματογράφων Europlex. Αλλωστε, πληροί και το σχετικό κριτήριο του νόμου, να έχει ολοκληρωθεί τουλάχιστον κατά 75%. Αντίστοιχα, οι δύο τραπεζικοί Ομιλοι θα εισφέρουν κάποια από τα κεντρικότερα υποκαταστήματά τους, τα οποία έχουν αξιόλογες αποδόσεις. Θα μπορεί, όμως, να αποκτήσει μερίδιο στην επενδυτική εταιρεία και ο ιδιώτης μικροεπενδυτής; Στόχος του σχήματος είναι κάτι τέτοιο να καταστεί εφικτό, καθώς ως ελάχιστο απαιτούμενο ποσό επένδυσης, φέρεται να έχουν οριστεί τα 5 εκατ. δρχ. Οσο για την ετήσια απόδοση κάθε μεριδίου, αυτή εκτιμάται από τους ιθύνοντες σε 5%-6%, χωρίς να υπολογίζονται τυχόν υπεραξίες, που ενδέχεται να προκύψουν με την πάροδο των ετών.

Αντίστοιχα, ο όμιλος Φουρλή, επίσης ορμώμενος από τη Θεσσαλονίκη, εγκαινίασε πρόσφατα το πρώτο Retail Park, στην περιοχή της Πυλαίας, εκεί όπου στεγαζόταν το πρώην Continent. Πρόκειται για έναν χώρο, όπου τοποθετείται για πρώτη φορά η διεθνής αλυσίδα οικιακών ειδών ΙΚΕΑ, την οποία αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα ο όμιλος Φουρλή. Εκτός από το ΙΚΕΑ, που καταλαμβάνει ένα τμήμα της περιοχής, στο Retail Park έχουν τοποθετηθεί και άλλες δύο εταιρείες συμφερόντων Φουρλή, η αλυσίδα ηλεκτρονικών ειδών Κωτσόβολος και τα καταστήματα αθλητικών ειδών Intersport. Στο Retail Park έχει επίσης δημιουργηθεί συγκρότημα 9 πολυκινηματογράφων της Village Roadshow Entertainment, κατασκευάζεται λούνα-παρκ, ενώ υπάρχουν ήδη Goody’s και τα σούπερ-μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή