Ετοιμη για αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή η ΔΕΠΑ

Ετοιμη για αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή η ΔΕΠΑ

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «πράσινο φως» από την κυβέρνηση αναμένει η ΔΕΠΑ για την έναρξη της διαδικασίας αναζήτησης στρατηγικού επενδυτή. Η εταιρεία έχει ήδη καταρτίσει την προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το 30% του μετοχικού της κεφαλαίου και αναμένει την κυβερνητική απόφαση για τη δημοσιοποίησή της. Την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα θα συζητηθεί μεταξύ του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ κ. Αριστείδη Βακιρλή και του υπουργού Ανάπτυξης Ακη Τσοχατζόπουλου. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, μία βασική εκκρεμότητα που θα πρέπει να επιλυθεί είναι το θέμα της συμμετοχής των Ελληνικών Πετρελαίων στο μετοχικό κεφάλαιο της ΔΕΠΑ. Τα ΕΛΠΕ κατέχουν αυτή τη στιγμή το 35% της ΔΕΠΑ, ενώ διατηρούν από το νόμο δικαίωμα για αύξηση του ποσοστού αυτού μέχρι και 80%. Αν και τα ΕΛΠΕ επιθυμούν μία αύξηση του μεριδίου τους στη ΔΕΠΑ, η κυβέρνηση έχει επιλέξει την αυτοτελή ανάπτυξη της εταιρείας και ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν επεξεργαστεί εναλλακτικές νομικές φόρμουλες για τον περιορισμό της συμμετοχής των ΕΛΠΕ στο 35%. Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή της ΔΕΗ στο μετοχικό κεφάλαιο της ΔΕΠΑ, η οποία διαθέτει αντίστοιχο με τα ΕΛΠΕ προνόμιο εκ του νόμου, η κυβέρνηση φέρεται να το αντιμετωπίζει θετικά, αλλά να το μεταθέτει μάλλον για μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανεύρεσης στρατηγικού επενδυτή, η έναρξη της οποίας αναμένεται στις αρχές του 2002. Χρύσα Λιάγγου

Στις χθεσινές δηλώσεις του ο κ. Χριστοδουλάκης υπογράμμισε επίσης την ανάγκη να επιταχυνθούν οι ρυθμοί υλοποίησης του Γ’ ΚΠΣ, ώστε να υπάρξουν ταχύτερες απορροφήσεις κοινοτικών πόρων μέσα στο 2002. Η υλοποίηση των προγραμμάτων, ανέφερε, πρέπει να συνδυαστεί με την ανάληψη υποχρέωσης εκ μέρους των αρμόδιων φορέων για αύξηση της απασχόλησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή