Η σχέση ανταλλαγής Φοίνικα – Metrolife 1:5

Η σχέση ανταλλαγής Φοίνικα – Metrolife 1:5

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα αναμένεται να κατατεθεί από τον χρηματοοικονομικό σύμβουλο την KPMG προς τις διοικήσεις των εταιρειών Metrolife και Φοίνικα, η αποτίμηση των δύο εταιρειών και η σχέση που προτείνεται για την ανταλλαγή των μετοχών τους που διαπραγματεύονται στο ΧΑΑ.

Η εξέλιξη αυτή θα αποτελέσει και το πρώτο βήμα για την τυπική έναρξη των διαδικασιών συγχώνευσης των εταιρειών του ομίλου της Εμπορικής Τράπεζας και σύμφωνα με πληροφορίες η σχέση ανταλλαγής που προτείνεται προβλέπει πέντε μετοχές της Metrolife για κάθε μία μετοχή του Φοίνικα. Η σχέση αυτή, σύμφωνα με δηλώσεις από τη διοίκηση των δύο μερών, θεωρείται εύλογη καθώς αποτυπώνει τα πραγματικά οικονομικά στοιχεία των δύο εταιρειών. Η χρηματιστηριακή αξία του Φοίνικα διαμορφώνεται -σύμφωνα με το χθεσινό κλείσιμο- στα 157,8 δισ. δρχ. και της Metrolife στα 34,07 δισ. δρχ.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η νομική συγχώνευση αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2002, καθώς απαιτεί την πάροδο τριμήνου και την έγκριση στη συνέχεια της απόφασης από τις γενικές συνελεύσεις των δύο εταιρειών, ενώ άμεσα οι διοικήσεις των δύο εταιρειών θα καταθέσουν το σχετικό αίτημα προς την αρμόδια εποπτική αρχή, το υπουργείο Ανάπτυξης. Ηδη πάντως τα δύο μέρη επεξεργάζονται και το ουσιαστικό κομμάτι της συγχώνευσης, που αφορά στην επιλογή των στελεχών και το οργανόγραμμα της νέας εταιρείας που θα δημιουργηθεί. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επικεφαλής στο νέο σχήμα θα παραμείνουν και οι δύο διοικήσεις των κ. Κώτσαλου και Καπουράνη, ενώ το αμέσως προσεχές διάστημα θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την προϊοντική και τη μηχανογραφική ενοποίηση, αλλά και την ενοποίηση των δικτύων των δύο εταιρειών. Ευγενία Τζώρτζη

Η θρυαλλίδα των εξελίξεων στην αγορά κινητής τηλεφωνίας εκτιμάται ότι θα προκληθεί από την Telestet, που θεωρείται ο αδύναμος κρίκος της αλυσίδας, αν και το ελληνικό πλέον management καταβάλλει έντονες προσπάθειες να εξαλείψει τα χρόνια στοιχεία παθογένειας της εταιρείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή