Πριν από τα Χριστούγεννα ο κοινωνικός διάλογος για το Ασφαλιστικό

Πριν από τα Χριστούγεννα ο κοινωνικός διάλογος για το Ασφαλιστικό

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπογραμμίζοντας ότι όσα ακούγονται και γράφονται δεν αποτελούν προτάσεις της κυβέρνησης, ο υπουργός Εργασίας κ. Δημήτρης Ρέππας απέφυγε, για άλλη μία φορά, να τοποθετηθεί ευθέως για το ζήτημα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. «Η κυβέρνηση επιφυλάσσεται να γνωστοποιήσει τη θέση της πρώτη φορά στους κοινωνικούς εταίρους, προκειμένου έτσι να τιμήσει τον ίδιο τον κοινωνικό διάλογο». Πάντως, στις δηλώσεις του, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, ο κ. Ρέππας αναφέρθηκε, επισήμως, στον χρόνο έναρξης του διαλόγου, τον οποίο και τοποθέτησε πριν από τα Χριστούγεννα. «Μέχρι τότε θα έχουμε κάνει το πρώτο βήμα» σημείωσε.

Οπως και στις προηγούμενες συναντήσεις του ο υπουργός Εργασίας δεν αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει ιδιαιτέρως θερμά λόγια για τη συμβολή των κοινωνικών εταίρων, και στη συγκεκριμένη περίπτωση του εμπορικού κόσμου, στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Από την πλευρά τής ΕΣΕΕ κ. Χρήστος Φώλιας επεσήμανε «είναι η πρώτη φορά που υπουργός επισκέπτεται με δική του πρωτοβουλία τα γραφεία τής Συνομοσπονδίας και αυτό είναι αναμφισβήτητα ένα καλό σημάδι». Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι οι οργανώσεις των εργοδοτών (ΣΕΒ, ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ) βρίσκονται ήδη σε συνεννοήσεις μέσω εμπειρογνωμόνων, ώστε να καταλήξουν σε κοινές θέσεις για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση τις οποίες και θα υποβάλουν στον διάλογο.

Επίσης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης θα επανεξετάσει τους τρόπους διαφήμισης του ελληνικού τουρισμού στο εξωτερικό, με στόχο την επανατοποθέτηση του πρόγραμματος προβολής την σεζόν 2001-02. Ιδιαίτερη βαρύτητα αναμένεται να δοθεί στο θέμα της τουριστικής εκπαίδευσης. Στο πλαίσιο αυτό, θα κατατεθεί νομοσχέδιο στο οποίο μεταξύ των άλλων θα προβλέπεται τουριστική εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή