Σε μείωση των επιτοκίων προχώρησαν η Citibank και η NovaBank

Σε μείωση των επιτοκίων προχώρησαν η Citibank και η NovaBank

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον κύκλο της νέας μείωσης των επιτοκίων, που ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα η Alpha Bank, συνέχισαν χθες δύο ξένες τράπεζες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, η Citibank και η NovaBank, ενώ τις προσεχείς ημέρες αναμένονται οι αντίστοιχες κινήσεις και από τις μεγάλες τράπεζες, οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι συγκρατημένες και δεν θα ξεπερνούν τη μισή ποσοστιαία μονάδα.

Οι μειώσεις που ανακοίνωσε η Citibank είναι της τάξης του 0,25 της μονάδας τόσο στο σκέλος των χορηγήσεων όσο και καταθέσεων. Με βάση τα νέα επιτόκια, η απόδοση των καταθέσεων ταμιευτηρίου διαμορφώνεται στο 1,50% για ποσά άνω των 340.750 δρχ. (1.000 ευρώ), ενώ για τον λογαριασμό Gold Plus 12 το επιτόκιο κλιμακώνεται από 1,50% -για ποσά άνω των 340.750 δρχ. έως και 2% για ποσά άνω των 25 εκατ. δρχ. και από 1,25% έως 1,50% για τον τρεχούμενο λογαριασμό ιδιωτών Citi-one.

Στις χορηγήσεις το προνομιακό επιτόκιο για δάνεια σε ιδιώτες διαμορφώνεται στο 5,5% και το βασικό στο 7%, ενώ το βασικό επιτόκιο επαγγελματικής πίστης στο 9,5%. Στη στεγαστική πίστη το κυμαινόμενο επιτόκιο μειώνεται κατά 0,21% και διαμορφώνεται στο 5,09%, ενώ το 3ετές και το 5ετές σταθερό στο 6,5%. Στην καταναλωτική πίστη το επιτόκιο για προσωπικά δάνεια διαμορφώνεται στο 11,5%, για αγορά αυτοκινήτου στο 10,75% και για καταναλωτικά δάνεια στο 9,5%.

Οι μειώσεις που ανακοίνωσε η NovaBank περιορίζονται στο σκέλος της στεγαστικής πίστης, διαμορφώνουν ωστόσο σε ιδιαίτερα ελκυστικά επίπεδα το σταθερό επιτόκιο για δύο χρόνια (NovaHome2), από το 4,3% στο 3,9%. Παράλληλα, η NovaBank προσφέρει μεταξύ άλλων δικαίωμα απόκτησης ανοικτού δανείου 1 εκατ. δρχ., δωρεάν συνδρομή πιστωτικής κάρτας για ένα χρόνο, δωρεάν ασφάλιση πυρός και σεισμού για το ακίνητο και ζωής και τον δανειολήπτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή