ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευοίωνες εκτιμήσεις για ανάπτυξη

eyoiones-ektimiseis-gia-anaptyxi-2348530

Αισιόδοξη για την πορεία της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας δηλώνει η Morgan Stanley, ενώ τονίζει πως περαιτέρω διαρθρωτικές αλλαγές θα οδηγήσουν σε νέες αναβαθμίσεις της Ελλάδας από τους οίκους αξιολόγησης, και θα καθορίσουν επίσης τις πιθανότητες για μελλοντική ένταξη στο QE.

Οπως επισημαίνει, ο ρυθμός ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας στο πρώτο εξάμηνο έχει εκπλήξει τους αναλυτές της και εκτιμά ότι η θετική αυτή τάση θα διατηρηθεί. Ετσι, αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας στο 1,7% φέτος (από 1,3% πριν) και στο 2,4% το 2020-2021 (από 2% και 1,4%).

Αυτό που αλλάζει με μεγάλη ταχύτητα στην ελληνική οικονομία είναι το οικονομικό κλίμα, με την ατζέντα της κυβέρνησης να φαίνεται να είναι ο κύριος καταλύτης, προσθέτει η επενδυτική τράπεζα, τονίζοντας πως η περαιτέρω ενίσχυσή του μπορεί να οδηγήσει σε ταχύτερη κατανάλωση και αύξηση των επενδύσεων.

Σε ό,τι αφορά τα δημοσιονομικά, εκτιμά ότι οι θεσμοί είναι πιθανόν να συμφωνήσουν σε χαλάρωση των στόχων για το 2021 – αρκεί η κυβέρνηση να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, και αυτό θα στηρίξει περαιτέρω την εγχώρια οικονομία.