Χρηματιστηριακή βουτιά μετά τη νέα τραγωδία

Χρηματιστηριακή βουτιά μετά τη νέα τραγωδία

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βύθιση των χρηματιστηριακών αγορών προκάλεσε χθες η είδηση της πτώσης αμερικανικού επιβατικού αεροπλάνου στη Νέα Υόρκη, καθώς αναθέρμανε τις μνήμες από τα τραγικά γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου.

Μετά το πρώτο σοκ, οι αγορές φάνηκαν να βρίσκουν την αυτοκυριαρχία τους και ανέκτησαν μέρος των απωλειών, ωστόσο επιβεβαιώθηκε με τον χειρότερο τρόπο ότι η αβεβαιότητα και η νευρικότητα έχουν τον πρώτο ρόλο αυτόν τον καιρό.

Οι χρηματιστηριακοί δείκτες κινούνται πλέον στο ρυθμό όχι μόνον των ανακοινώσεων των επιχειρήσεων για την κερδοφορία τους, αλλά και των πολιτικών ειδήσεων. Η συνδυασμένη επίπτωση των τρομοκρατικών χτυπημάτων και της παγκόσμιας οικονομικής επιβράδυνσης, που αποδείχθηκε εντονότερη από τις αρχικές εκτιμήσεις, κάνει πολλούς επενδυτές να αντιδρούν πολύ έντονα στις κακές ειδήσεις και σπεύδουν να πωλούν τις μετοχές τους όσο-όσο, φοβούμενοι το χειρότερο.

Βεβαίως, οι ψυχραιμότεροι εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες, πράγμα που αποτυπώνεται στην πορεία των δεικτών στα δύο γραφήματα του Λονδίνου και της Φρανκφούρτης. Ωστόσο, φαίνεται πως θα χρειαστούν πολλά, τόσο στο οικονομικό όσο και στο πολιτικό πεδίο, για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών στα χρηματιστήρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή