ΑΔΕΔΥ: ανώτατο όριο συνταξιοδότησης τα 62 έτη

ΑΔΕΔΥ: ανώτατο όριο συνταξιοδότησης τα 62 έτη

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη σκληρή γραμμή απέναντι στην κυβέρνηση διατήρησε και χθες ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κ. Σπύρος Παπασπύρος, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλει η ηγεσία του υπ. Εργασίας και τμήμα του συνδικαλιστικού κινήματος για τη δημιουργία ευνοϊκού κλίματος εν όψει ασφαλιστικού διαλόγου. Κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου, εν όψει του 31ου συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ, ο κ. Παπασπύρος εμφανίστηκε αμετακίνητος στο αίτημα για επέκταση της τριμερούς χρηματοδότησης, υπογραμμίζοντας ότι «αν η χρηματοδότηση δεν περιέχεται στον πυρήνα των κυβερνητικών θέσεων δεν μπορούμε να οδηγηθούμε σε κανενός είδους διάλογο». Παράλληλα, αρνήθηκε τη σκοπιμότητα δημιουργίας ταμείου για την ασφάλιση των δημοσίων υπαλλήλων, υποστηρίζοντας τη διατήρηση του υπάρχοντος καθεστώτος και πρότεινε τη θέσπιση ενιαίου ανώτατου ηλικιακού ορίου συνταξιοδότησης στο Δημόσιο τα 62 έτη. Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ ζήτησε επίσης τη διατήρηση της δυνατότητας συνταξιοδότησης με 35 χρόνια υπηρεσίας χωρίς όριο ηλικίας και των ευνοϊκών ρυθμίσεων για τις γυναίκες. Για τις καθυστερήσεις στη χορήγηση του οικογενειακού επιδόματος σημείωσε ότι «εάν η κυβέρνηση δεν προχωρήσει άμεσα στην καταβολή του, θα αποτελέσει ομολογία ότι δεν υπάρχει η οικονομική ευρωστία που επικαλείται το οικονομικό επιτελείο». Επανέλαβε το αίτημα της ΑΔΕΔΥ για συγχώνευση των διαφόρων επιδομάτων στο βασικό κορμό των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων και ζήτησε την αύξηση του εισαγωγικού μισθού σε 250.000 δρχ. (από 204.000 δρχ. σήμερα).

Στην εγκύκλιο 1104968/50/ΠΟΛ.1286/ 6.12.2000 ανεφέρετο ότι «Σε περίπτωση επιλογής του ευρώ από την έναρξη διαχειριστικής περιόδου (π.χ. 1.1.2002 υποχρεωτικά) πρέπει να μετατραπούν σε ευρώ όλα τα οριστικά υπόλοιπα των λογαριασμών της τελευταίας υποδιαίρεσης λογαριασμών του ΕΓΛΣ, που εμφανίζονται στην απογραφή της προηγούμενης χρήσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή