Διευκρινίσεις για μεταβίβαση αγροτεμαχίων

Διευκρινίσεις για μεταβίβαση αγροτεμαχίων

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διευκρινιστικό έγγραφο, προκειμένου να ξεκινήσουν οι μεταβιβάσεις αγροτεμαχίων, απέστειλε στους συμβολαιογραφικούς συλλόγους το υπουργείο Γεωργίας.

Στην ανακοίνωση που εξεδόθη χθες από το γραφείο Τύπου του υπ. Γεωργίας τονίζεται ότι «επί του παρόντος ουδεμία μεταβολή επέρχεται στις καταρτιζόμενες δικαιοπραξίες, που έχουν ως αντικείμενο τη μεταβίβαση αγροτεμαχίων, διότι οι διατάξεις του ν. 2945/2001 που τροποποίησαν προηγούμενες διατάξεις του Ν. 2637.1998 θα έχουν εφαρμογή μετά την έκδοση των αποφάσεων του υπουργού Γεωργίας, οι οποίες θα καθορίζουν του Νομούς της Χώρας στους οποίους θα έχει εφαρμογή το μέτρο της προτίμησης της Α.Ε. ΑΓΡΟΓΗ».

Στο επίμαχο θέμα αναφέρεται συγκεκριμένα ότι οι μεταβιβάσεις γεωργικής γης για νόμιμη αιτία, είναι απολύτως άκυρες, αν δεν συνοδεύονται από πιστοποιητικό της οικείας Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η νέα μονάδα καταλαμβάνει έκταση 35.000 τ.μ. και βρίσκεται σε ιδιόκτητο οικόπεδο 120 στρεμμάτων, ενώ θα ελέγχεται από την εταιρεία Courva Dos, η οποία είναι θυγατρική της Courva. Η συγκεκριμένη μονάδα θα παράγει μελαμίνη, με προβλεπόμενη παραγωγή 300 κυβικών ανά ημερήσια οκτάωρη βάρδια και πόρτες – περί τις 1.000 ημερησίως. Οι προδιαγραφές των συγκεκριμένων προϊόντων δίνουν τη δυνατότητα στην εταιρεία να συμμετέχει σε δημόσια έργα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή