Συνάντηση Ακη με εκπροσώπους του ΣΕΒ και της ΓΣΕΕ

Συνάντηση Ακη με εκπροσώπους του ΣΕΒ και της ΓΣΕΕ

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις πρώτες επίσημες συναντήσεις του με τους εκπροσώπους των εργοδοτικών και συνδικαλιστικών φορέων, ΣΕΒ και ΓΣΕΕ, είχε χθες διαδοχικά ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος. Οπως δήλωσε ο ίδιος αλλά και οι εκπρόσωποι των δύο φορέων μετά το πέρας των συναντήσεων, ο διάλογος που αναπτύχθηκε κινήθηκε γύρω από τα θέματα της ανάπτυξης, της ανταγωνιστικότητας και της απασχόλησης μέσα από ένα πλαίσιο συνεργασίας όλων των δυνάμεων της ελληνικής κοινωνίας.

Ειδικότερα, οι εκπρόσωποι του ΣΕΒ υπέβαλαν στον υπουργό υπόμνημα με σειρά θεμάτων, μεταξύ των οποίων προτεραιότητα έχουν η λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας με τη συγκρότηση ειδικής γραμματείας που θα αναλαμβάνει να προωθεί στα αρμόδια κάθε φορά υπουργεία τα αιτήματα των φορέων, η αξιοποίηση των κονδυλίων του Γ’ ΚΠΣ, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και η εφαρμογή του νέου πλαισίου για τη βιομηχανική ανάπτυξη της Αττικής. Ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Αντωνακόπουλος στις δηλώσεις του έκανε λόγω για πνεύμα συνεργασίας και όχι απλώς κριτικής, που θα πρέπει να αναπτυχθεί μεταξύ του Συνδέσμου και του υπουργείου Ανάπτυξης. Για τις επιπτώσεις από την προχθεσινή τραγωδία στη Ν Υόρκη, ο κ. Αντωνακόπουλος τόνισε ότι δεν θα επηρεάσουν περαιτέρω των τουρισμό και την επιβράδυνση της οικονομίας, ενώ εκτίμησε ότι εάν διατηρηθούν οι προβλεπόμενοι ρυθμοί ανάπτυξης θα τρέξουμε ακόμη πιο γρήγορα προς την πραγματική σύγκλιση. Τέλος σε ό,τι αφορά το φορολογικό, τόνισε ότι αναμένουν τις προτάσεις του υπουργού Οικονομίας στην Κυβερνητική Επιτροπή την Πέμπτη, ενώ για το ασφαλιστικό και ο υπουργός συμφώνησε ότι καλό είναι να υπάρχει διάλογος και σταδιακή εφαρμογή των όσων συμφωνούνται.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ από την πλευρά του, επικαλέστηκε την «ευαισθησία του κ. Τσοχατζόπουλου για τα κοινωνικά θέματα» και ζήτησε συνεργασία για όλα τα θέματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη και την απασχόληση. Φέρεται να ζήτησε συμμετοχή της ΓΣΕΕ σε όλα τα νομοσχέδια που σχετίζονται με τα παραπάνω θέματα, ενώ εξέφρασε στον υπουργό ανησυχίες για τις επιπτώσεις στην απασχόληση από την παγκοσμιοποίηση της οικονομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες τη συνάντηση απασχόλησε για πολλή ώρα το θέμα της «Σόφτεξ» και της «Λάρκο».

Οι εφοριακοί ζητούν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών την επανεξέταση των φοροαπαλλαγών με κριτήρια αναπτυξιακά και κοινωνικά, καθώς και την κατάργηση της έκπτωσης δαπανών από το δηλούμενο φορολογητέο εισόδημα με εξαίρεση τις δαπάνες για ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη, τις δαπάνες των ενοικίων και των τόκων στεγαστικών δανείων για την απόκτηση πρώτης κατοικίας και τις ασφαλιστικές εισφορές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή