Βγήκαν τα «μαχαίρια» μεταξύ των συνδικαλιστών της Alpha Bank

Βγήκαν τα «μαχαίρια» μεταξύ των συνδικαλιστών της Alpha Bank

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εμφύλιος πόλεμος» έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό του συλλόγου των υπαλλήλων της Alpha Bank και δη μεταξύ εκείνων των τμημάτων που πρόσκεινται στον πρόεδρο του συλλόγου κ. Τ. Γκιάττη και τη συνδικαλιστική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. Αφορμή ήταν η τραπεζική συγχώνευση, αλλά και η απόφαση της ΟΤΟΕ να καλέσει τα επιχειρησιακά σωματεία σε διαδικασίες ενοποίησης μέχρι τις 30.6.2002, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας σύλλογος σε κάθε τραπεζικό όμιλο.

Αλληλοκατηγορίες, εμπρηστικού τύπου ανακοινώσεις και «καρφώματα» για τοποθετήσεις τέκνων στην τράπεζα είναι μερικά από τα μέσα που χρησιμοποιούν οι δύο πλευρές.

Η διαδικασία ενοποίησης των συνδικαλιστικών οργανώσεων (ήδη στο νέο Ομιλο Εθνικής – ALPHA υπάρχουν 5 πρωτοβάθμιες οργανώσεις) δημιουργεί τριγμούς όχι μόνο ανάμεσα στους συνδικαλιστές, αλλά και μεταξύ των στελεχών της τράπεζας που συνδέονται στενά με το συνδικαλιστικό μηχανισμό και με τα ζητήματα διοίκησης του ανθρώπινου δυναμικού. Στον νέο όμιλο ο συσχετισμός δυνάμεων αναμένεται να ευνοήσει περισσότερο -λόγω του μεγαλύτερου αριθμού μελών- το σύλλογο της Εθνικής Τράπεζας, με τον οποίο θα πρέπει να συμβιώσουν και οι συνδικαλιστές της ΑLΡΗΑ.

Αυτή η εξέλιξη θα επιφέρει σημαντικές αλλαγές και στο διοικητικό μηχανισμό που συνδέεται στενά με το συνδικαλιστικό τμήμα.

Ως εκ τούτου, πολλοί προβλέπουν ότι θα πάρουν τη μορφή πραγματικής μάχης οι προγραμματισθείσες για τον Μάρτιο εκλογές του συλλόγου της ALPHA, προκειμένου να προσελκύσει σε αυτόν όχι μόνο μέλη του συλλόγου της πρώην Ιονικής αλλά και της ΕΤΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή