Ενισχύεται στην Κύπρο η «Βαράγκης» και ενδιαφέρον για ανάπτυξη εμπορικού δικτύου

Ενισχύεται στην Κύπρο η «Βαράγκης» και ενδιαφέρον για ανάπτυξη εμπορικού δικτύου

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναπτύσσει την παρουσία της στην κυπριακή αγορά η «Βαράγκης», ενώ παράλληλα στρέφει το ενδιαφέρον της σε νέες σειρές επίπλων με προσανατολισμνό την ανάπτυξη εμπορικού δικτύου.

Ειδικότερα, η εταιρεία ίδρυσε το δεύτερο εκθεσιακό χώρο στη Λευκωσία, στον οποίο θα διακινεί τα είδη επαγγελματικού εξοπλισμού και επίπλου της εταιρείας Steelcase, συνεργασία την οποία η «Βαράγκης» σχεδιάζει να αναπτύξει περαιτέρω.

Για την ίδρυση του νέου εκθεσιακού κέντρου, η εταιρεία προχώρησε την περασμένη άνοιξη στη δημιουργία μιας θυγατρικής εταιρείας την ΑΒΕΠΕ Cyprus Limited, στην οποία θα ανήκουν και οι μελλοντικές κινήσεις της εισηγμένης επιχείρησης στη Μεγαλόνησο. Υπενθυμίζεται ότι από το 1999, λειτουργεί στην κυπριακή πρωτεύουσα ένα υποκατάστημα μέσω του οποίου διακινούνται τα προϊόντα της σειράς «Διά χειρός».

Εν τω μεταξύ, η «Βαράγκης», στο πλαίσιο της προσπάθειας ανάπτυξης του εμπορικού της προφίλ σε νέους τομείς της αγοράς, προωθεί τη συνεργασία της με τη βορειοελλαδίτικη μονάδα Area Domus, με την οποία έχει ήδη υπογράψει μη δεσμευτικό μνημόνιο. Στόχος των δύο εταιρειών είναι η σύσταση νέας εμπορικής μονάδας, μέσω της οποίας θα διακινούνται εισαγόμενα οικιακά έπιπλα με σύγχρονο σχεδιασμό, που θα απευθύνονται σε καταναλωτικό κοινό διαφορετικό από αυτό της δραστηριότητας «Διά χειρός Βαράγκη».

Επίσης, η δημιουργία ενός δικτύου καταστημάτων, αρχικά 5 καταστημάτων, εκ των οποίων τα δύο θα βρίσκονται στην Αττική.

Ωστόσο, οι συγκεκριμένες προσπάθειες φάινεται πως αναβάλλονται και μεταφέρονται για την αρχή του επόμενου έτους, καθώς οι δύο εταιρείες δεν έχουν ακόμη καταλήξει στην τελική μορφή της συνεργασίας τους, η οποία θα προσδιορίζει το ποσοστό με το οποίο θα συμμετέχει κάθε μία στη νέα εμπορική μονάδα, καθώς και το μέγεθος της νέας επένδυσης.

Πάντως, ήδη η συνέλευση των μετόχων της «Βαράγκης» έχει εγκρίνει τη μεταβολή χρήσης μέρους των κεφαλαίων που προήλθαν από την πρόσφατη αύξηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή