Πιο αισιόδοξοι οικονομικοί διευθυντές στην Ευρώπη οι Ελληνες

Πιο αισιόδοξοι οικονομικοί διευθυντές στην Ευρώπη οι Ελληνες

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντίθετα με την απαισιοδοξία που περιβάλλει την Ευρώπη, οι οικονομικοί διευθυντές στην Ελλάδα κινούνται στη σφαίρα της αισιοδοξίας. Ερευνα της Deloitte παρουσιάζει τους Ελληνες οικονομικούς διευθυντές ως τους πιο «αισιόδοξους» στην Ευρώπη. Οι 56 στους 100 δηλώνουν αισιοδοξία για την πορεία των επιχειρήσεων στις οποίες εργάζονται, ενώ μόλις 15% δηλώνει απαισιόδοξο. Το υπόλοιπο 29% δηλώνει ότι η επιχείρηση θα έχει σταθερή πορεία.

Η θετική αυτή προσέγγιση των Ελλήνων CFO (Chief Financial Officers) είναι η υψηλότερη που καταγράφεται από την Deloitte μεταξύ 19 χωρών της Ευρώπης. Αντίστοιχα αισιόδοξοι με τους Ελληνες είναι οι Ρώσοι οικονομικοί διευθυντές, με το 51% να δηλώνει αισιόδοξο για την πορεία της επιχείρησής του και μόλις το 11% απαισιόδοξο. Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ 19 χωρών, μόνον σε πέντε χώρες υπερτερούν οι θετικές απόψεις (Ελλάδα, Ρωσία, Πορτογαλία, Δανία και Λουξεμβούργο) έναντι των αρνητικών για την πορεία της επιχειρηματικότητας και της επιχείρησης όπου εργάζεται το στέλεχος.

Στον αντίποδα βρίσκονται οι Γερμανοί οικονομικοί διευθυντές, με μόλις 8% να δηλώνει αισιόδοξο και το 46% να εκφράζει απαισιοδοξία. Σε αντίστοιχη κατάσταση βρίσκονται και οι Βρετανοί και οι Ιρλανδοί. Αξιοσημείωτο είναι ότι η αρνητική προσέγγιση επικεντρώνεται σε βιομηχανίες με εξαγωγικό προσανατολισμό. Στους τομείς της αυτοκινητοβιομηχανίας, της παραγωγής βιομηχανικών προϊόντων και υπηρεσιών, των μεταφορών και του ανεφοδιασμού, στο σύνολό τους οι οικονομικοί διευθυντές εμφανίζονται πιο απαισιόδοξοι από τους ομολόγους τους σε άλλους κλάδους. «Στην Ελλάδα, μετά μια μακρά περίοδο ύφεσης, αρχίζουμε και βλέπουμε το μέλλον ξανά με αισιοδοξία», σχολίασε ο κ. Παναγιώτης Χορμοβίτης, εταίρος και σύμβουλος οικονομικών υπηρεσιών της Deloitte. «Εχοντας υψηλές απαιτήσεις, οι CFO της Ελλάδας σημειώνουν την αισιοδοξία τους για τις οικονομικές προοπτικές που θα συμβάλουν και στην ευρύτερη άνθηση της χώρας μας».

Η έρευνα της Deloitte πραγματοποιήθηκε το φθινόπωρο με τη συμμετοχή 1.371 οικονομικών διευθυντών από 19 χώρες της Ευρώπης, εκ των οποίων πάνω από 40 ήταν από την Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή