Περιορίζει τις θυγατρικές της η LogicDIS

Περιορίζει τις θυγατρικές της η LogicDIS

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον περιορισμό των θυγατρικών της LogicDIS σε 9 – 10, έναντι 19 που διαθέτει σήμερα, προβλέπει το σχέδιο αναδιάταξης που θα παραδοθεί εντός των ημερών στη διοίκηση του ομίλου. Οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν έως το τέλος του χρόνου, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες διεξάγονται συζητήσεις με τους μετόχους μειοψηφίας των θυγατρικών προκειμένου να βρεθεί κοινή φόρμουλα όσον αφορά στο νέο σχήμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της LogicDIS δεν θα επιδιώξει να συγχωνεύσει μεταξύ τους κάποιες από τις θυγατρικές. Αντίθετα, ο περιορισμός των θυγατρικών θα επιτευχθεί μέσα από την απορρόφησή τους από τη μητρική εταιρεία LogicDΙS.

Η διοίκηση της LogicDIS έχει αποφασίσει, πάντως, να επιτρέψει την αυτόνομη ανάπτυξη κάποιων θυγατρικών που βρίσκονται κοντά στην εισαγωγή των μετοχών τους στο ΧΑΑ, όπως για παράδειγμα η Τάσεις Συμβουλευτική. Η τελευταία εξειδικεύεται στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων για τον τομέα της λιανικής, διαθέτοντας ισχυρό μερίδιο στην ελληνική αγορά. Αυτόνομη πορεία θα ακολουθήσει και η θυγατρική Business Logic, η οποία αναπτύσσει δίκτυο συνεργατών ανά την Ελλάδα με τη μέθοδο της δικαιόχρησης (franchise). Στον ίδιο δρόμο βαδίζει και η θυγατρική που ιδρύθηκε πριν από λίγες εβδομάδες, προκειμένου να παράσχει λύσεις με βάση το σύστημα επιχειρηματικού λογισμικού (ERP) της γερμανικής SΑΡ.

Πρόσφατα ολοκληρώθηκε και η συμμετοχή της EFG Eurobank Ergasias στο μετοχικό κεφάλαιο της LogicDIS, με ποσοστό που προσεγγίζει το 10%. Μέσω της συμμετοχής του τραπεζικού οργανισμού, η LogicDIS εξασφάλισε ικανοποιητικά κεφάλαια (περί τα 10 δισ. δραχμές), σε μια περίοδο που είναι δύσκολη η άντληση κεφαλαίων από το ΧΑΑ. Η EFG Eurobank Ergasias συμμετείχε στην εταιρεία πληροφορικής μέσω αύξησης κεφαλαίου ύψους 5,6 δισ. δραχμών. Επιπλέον, συμμετείχε μέσω της έκδοσης μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, μη διαπραγματεύσιμου στο ΧΑΑ, ύψους 4,45 δισ. δραχμών. Συγκεκριμένα, εκδόθηκαν 17.770 ομολογίες με τιμή διάθεσης τα 734 ευρώ (250.111 ευρώ). Η διάρκεια του ομολογιακού δανείου είναι τρία χρόνια (έναρξη 26/10/2001 και λήξη 26/10/2004) και το επιτόκιο 0,5% ετησίως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή