ΠΡΟΣΩΠΟ/Μπομπ Λατζ

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην πλούσια εμπειρία τού Μπομπ Λατζ από τη μακρά θητεία του στην αυτοκινητοβιομηχανία προσβλέπει ο διευθύνων σύμβουλος της General Motors (GM), ώστε να μπορέσει να αναζωογονηθεί η εταιρεία του. Ο Ρόμπερτ Γουάγκονερ, ο οποίος τον Αύγουστο τοποθέτησε τον κ. Λατζ αντιπρόεδρο αρμόδιο για την ανάπτυξη προϊόντων, αποφάσισε να του αναθέσει και τη διοίκηση της μονάδας Βορείου Αμερικής, εμπιστευόμενος, ουσιαστικά, στα χέρια του το μέλλον της εταιρείας. Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά, που η ζωή του 69χρονου επιχειρηματία αναπτύσσει υψηλές ταχύτητες – πόσο μάλλον, όταν ο ίδιος θεωρείται ένας άνθρωπος ταυτισμένος με τα αυτοκίνητα και την αυτοκινητοβιομηχανία. Σήμερα ο αειθαλής Μπομπ Λατζ καλείται να συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στην ανανέωση των προϊόντων της GM και στην αποκατάσταση του μεριδίου της στην αγορά σημειωτέον ότι επί σειρά ετών παρουσιάζει συρρίκνωση.

Οδηγεί και ελικόπτερο

Επί 35 χρόνια ο νυν επικεφαλής της μονάδας Βόρειας Αμερικής της GM υπηρέτησε σε αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες, αφήνοντας σε κάθε μία από αυτές το στίγμα του. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στο 1963 από τη General Motors και σύντομα αναρριχήθηκε στη θέση του διευθυντή πωλήσεων και μάρκετινγκ στην Opel Γερμανίας, την ευρωπαϊκή μονάδα της GM. Παράλληλα, με το ψευδώνυμο Ουμπέρτο Μπιγκόνε άρχισε να συμμετέχει σε αγώνες ταχύτητας αυτοκινήτων. Ακόμα και σήμερα η ταχύτητα αποτελεί απαραίτητο συστατικό της ζωή του. Ο Μπομπ Λατζ πέρα από αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες οδηγεί ελικόπτερο, ενώ επιπλέον είναι και πιλότος πολεμικών αεροσκαφών.

Επόμενος σταθμός μετά τη GM ήταν η BMW στις αρχές της δεκαετίας του ’70, όπου και αναζωογόνησε τον κλάδο μοτοσικλετών της, ενώ αργότερα εργάστηκε ως εκτελεστικός αντιπρόεδρος στον κλάδο φορτηγών της Ford. Εντούτοις, η σημαντικότερη περίοδος της ζωής του ήταν η δωδεκαετία 1986-1998 στην Chrysler, την οποία κατόρθωσε να την κάνει να ορθοποδήσει, παρά το ότι βρισκόταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Ωστόσο, αυτό το επίτευγμά του δεν επισφραγίστηκε με το να χριστεί διάδοχος του τότε απερχόμενου διευθύνοντος συμβούλου Λι Αϊακόκα πάντως, οι άνθρωποι της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας αναγνωρίζουν ότι ο Μπομπ Λατζ ήταν εκείνος, που ανέδειξε την Chrysler σε ελκυστικό στόχο προς εξαγορά από την DaimlerBenz. Κατερίνα Καπερναράκου

Υψηλή τεχνολογία

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή