Σχέδια του Κορασίδη για αξιοποίηση της «Μπριτάνια»

Σχέδια του Κορασίδη για αξιοποίηση της «Μπριτάνια»

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το σενάριο συγχώνευσης των εταιρειών «Micromedia – Μπριτάνια» και «Κλαουδάτος» φαίνεται να συζητεί ο κ. Ανδρέας Κορασίδης αυτό το διάστημα, αναζητώντας ακόμα τρόπο αξιοποίησης της συμμετοχής του στη Micromedia. Το μέλλον της τελευταίας έχει κατά καιρούς τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων στη διάρκεια του 2001 και διάφορα σενάρια έχουν ακουστεί, χωρίς ωστόσο να έχει βρεθεί ακόμα το καταλληλότερο.

Η πιθανότητα συνεργασίας των δύο εταιρειών, σύμφωνα με το σκεπτικό της διοίκησης, έχει βασικό στόχο την περικοπή κόστους λειτουργίας με την ενοποίηση διαδικαστικών λειτουργιών, μια και οι δραστηριότητές τους δεν είναι ομοειδείς.

Η «Κλαουδάτος» είναι ήδη σε διαδικασία συγχώνευσης με την Elephant και ουσιαστικά θα μετατραπεί σε εταιρεία λιανικής ηλεκτρικών ειδών, ενώ η Micromedia διανέμει χονδρικώς ηλεκτρονικά είδη και παράλληλα αναπτύσσει παραγωγική δραστηριότητα στην εριουργία.

Η κλωστοϋφαντουργική δραστηριότητα της εταιρείας αποτελεί το δυσκολότερο σημείο στην όλη στρατηγική του ομίλου, ως εντελώς ανεξάρτητος κλάδος και ως καλύτερη περίπτωση θεωρείται η δυνατότητα απόσχισης και ενδεχομένως πώλησής της.

Στη διάρκεια του χρόνου, το πρώτο σενάριο που εξετάστηκε για την αξιοποίηση της Micromedia ήταν η συγκέντρωση υπό αυτήν των εταιρειών παροχής υπηρεσιών του ομίλου π.χ. ΑΝΚΟΡ, «Κορασίδης Multimedia» ή των ΙΡ Net και Outsource (θα δραστηριοποιούνταν στη σταθερή τηλεφωνία) που πλέον είναι ανενεργές.

Ενα ακόμα σενάριο ήταν να περάσει η αντιπροσώπευση των προϊόντων Sharp στη μητρική «Ράδιο Κορασίδης», ενισχύοντας το δικό της κομμάτι χονδρικής διανομής, σκέψη που εν μέρει υλοποιείται στην πράξη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή