Αεροπορική σύνδεση Πεκίνου και Αθήνας προτείνει ο Κινέζος πρέσβης

Αεροπορική σύνδεση Πεκίνου και Αθήνας προτείνει ο Κινέζος πρέσβης

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανάγκη προώθησης των διαδικασιών για την απευθείας αεροπορική σύνδεση μεταξύ Πεκίνου και Αθήνας επισήμανε ο πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα κ. Znen Jianguo, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Γεωργακόπουλο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος και συμφωνήθηκε η υπογραφή τουριστικής συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών που θα διαμορφωθεί ύστερα από συνεργασία μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κίνα μέσα στην επόμενη εικοσαετία θα αποτελεί την σημαντικότερη αγορά-άντλησης τουριστών στον κόσμο. Απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου η χώρα μας να διεκδικήσει μερίδιο από την πλέον ανερχόμενη τουριστική αγορά παγκοσμίως, αποτελεί η απευθείας αεροπορική σύνδεση των 2 χωρών. Ο κ. Jianguo, αναφερόμενος στο υπό σύσταση γραφείο Τουρισμού του ΕΟΤ στην Κίνα, πρότεινε να έχει έδρα το Πεκίνο.

Εξάλλου, σήμερα επιστρέφει από το Λονδίνο ο πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Ευ. Γιαννακόπουλος, ο οποίος μαζί με τον γενικό γραμματέα Τουρισμού κ. Δημ. Γεωργαράκη είχε επαφές με εκπροσώπους των σημαντικότερων Βρετανών Tour Operators στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης τουρισμού World Travel Market 2001. Κατά τη διάρκεια των επαφών επιβεβαιώθηκε η αισιοδοξία για την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης την επόμενη σεζόν από τη Βρετανία. Στη φετινή έκθεση η ελληνική πλευρά συμμετείχε με 36 περίπτερα και 28 επίσημους εκθέτες απ’ όλη την χώρα, όπως οι Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Πελοποννήσου, Κρήτης και Ιονίων νήσων, οι Νομαρχίες Πιερίας, Μαγνησίας και Χίου και ο δήμος Σκιάθου. Επίσης, οι φορείς της Αττικής, Ρόδου, Κω, Νισύρου, το γραφείο συνεδριακού τουρισμού της Θεσσαλονίκης και οι τουριστικές επιχειρήσεις Astir Palace Hotels, Aldemar Hotels, Chandris Hotels & Resorts, Grecotel S.Α., Elounda Mare Luxury Hotels & Resorts (Elounda Beach), Mitsis Hotels & Companies, Sunrise Village Beach Hotel, Royal Olympic Cruises, Golden Sun Cruises, η Ολυμπιακή και η Aegean-Cronus. Επίσης οι εταιρείες Greek Vacation Club, Special Tours Wholesalers και Hellenic Sun Εditions.

Στο μεταξύ, οι τελευταίες εξελίξεις στις ΗΠΑ φαίνεται ότι οδηγούν σε αναβολή του ταξιδιού που είχε προγραμματισθεί τις επόμενες ημέρες για τις ΗΠΑ με τη συμμετοχή τουριστικών επιχειρηματιών και στελεχών της τουριστικής ηγεσίας που είχε ως στόχο την πραγματοποίηση συναντήσεων με εκπροσώπους της αμερικανικής τουριστικής βιομηχανίας.

Το κόστος των διεθνών κλήσεων μέσω του ΟΤΕ, θεωρείται βέβαιο ότι θα περιοριστεί και κάτω των 94 δρχ. το λεπτό, απόρροια του ανταγωνισμού που ήδη έχει αναπτυχθεί, ενώ το επόμενο βήμα θα αφορά χρέωση ανά δευτερόλεπτο με την ταυτόχρονη επιβολή νέου πάγιου τέλους κλήσης (Call set up) που θα επιβάλλεται για κάθε κλήση, ανεξάρτητα από τη διάρκειά της. Χθες ο ΟΤΕ ανακοίνωσε ότι τα νέα τιμολόγια θα τεθούν σε ισχύ σε 45 ημέρες, με τη δημοσίευσή τους και την ολοκλήρωση του κοστολογικού ελέγχου που διεξάγει η ΕΕΤ&Τ μέσω της KPMG.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή