ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εγκρίθηκε το ενημερωτικό δελτίο της Οptima

Η διοίκηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών ενέκρινε κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση το ενημερωτικό δελτίο της εταιρείας Optima ΑΕΕΧ για την εισαγωγή των μετοχών της στην Παράλληλη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Η εταιρεία πρόκειται να διαθέσει 700.000 κοινές ανώνυμες μετοχές ως εξής: 667.000 με δημόσια εγγραφή και 33.000 με ιδιωτική τοποθέτηση. Επίσης τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου ενημερώθηκαν:

– Για την αλλαγή της επωνυμίας της εταιρείας «Πλαστικά Μακεδονίας» σε «LPC Ελλάς-Πλαστικά Μακεδονίας».

– Για την αλλαγή της επωνυμίας της εταιρείας «Ασπίς Στεγαστική Τράπεζα» σε «Aspis Bank» και, τέλος, ενημερώθηκαν για το πληροφοριακό σημείωμα της εταιρείας «Βιομηχανία Εσωρούχων Sex Form» για την εξαγορά του 26% της εταιρείας «Exclusive Fashion Α.Ε.».

Ατλάντικ: σε 163 τα καταστήματα

Ολοκληρώθηκε η εκτίμηση της επιτροπής του άρθρου 9 για τη συγχώνευση των εταιρειών Ατλάντικ-Γαληνός-Λαουτάρης. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας τα καταστήματα της Ατλάντικ θα ανέρχονται πλέον από 116 σε 163, ενώ ο τζίρος της στο τέλος του 2001 αναμένεται να υπερβεί τα 122 δισ. δρχ. (358.033.749,08 ευρώ). Τα ίδια κεφάλαια της Ατλάντικ ανέρχονται σε 15,7 δισ. δρχ. Στην Εκτακτη Γενική Συνέλευση της εταιρείας, στις 3 Δεκεμβρίου, αναμένεται να ολοκληρωθεί και τυπικά η διαδικασία, αφού θα δοθεί η σχετική έγκριση από τους μετόχους.

Creta Farm: στο +61,6% ο τζίρος

Ανοδο 61,6% στον κύκλο εργασιών και 28,5% στα κέρδη προ φόρων πέτυχε σε ενοποιημένη βάση ο όμιλος της Creta Farm, στον οποίο συμπεριλαμβάνεται και η νεοαποκτηθείσα Τέτο Φάρμα, σε σχέση με το εννεάμηνο του 2000. Τα κέρδη του ομίλου ξεπέρασαν το 1,289 δισ. έναντι 1,003 δισ. δρχ. στο εννεάμηνο του 2000. Ομοίως ο κύκλος εργασιών ξεπέρασε τα 12,632 δισ. έναντι 7,816 δισ. δρχ. στο εννεάμηνο του 2000. Ανάλογα είναι και τα αποτελέσματα της μητρικής εταιρείας, όπου ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 44,6% σε σχέση με το περσινό εννεάμηνο φτάνοντας τα 11,302 δισ. και τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 28%, ξεπερνώντας το 1,297 δισ.

Νέες συμβάσεις η Singular

Συμβάσεις υλοποίησης έργου ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος υπέγραψε πρόσφατα η Singular International με έξι εταιρείες. Πρόκειται για την εταιρεία οικιακών ειδών ΟΙΚΟΣΕΤ Α.Ε., τη βιομηχανία υφασμάτων Πελασγίς ΑΕΒΕ, την επιχείρηση ιατρικών ειδών Καζαντζίδης Α.Ε., τη βιομηχανία θέρμανσης Κίκης ΑΒΕΕ, την εταιρεία ειδών ένδυσης Mac Export και τη βιομηχανία κατασκευής κουφωμάτων Europlast ΑΒΕΕ. Η ολοκληρωμένη λύση αφορά στην εγκατάσταση εξοπλισμού και λογισμικού και σε υπηρεσίες υλοποίησης και εκπαίδευσης, που βασίζεται στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Αξιοποίησης Επιχειρησιακών Πόρων Singular Εnterprise.

Συνεργασία ΔΑΝΕ – GA Ferries

Συμφωνία δρομολογιακής συνεργασίας με την εταιρεία GA FERRIES σύνηψε η ΔΑΝΕ SEA LINE, με στόχο την ευρυθμότερη εξυπηρέτηση των συγκοινωνιακών αναγκών και του μεταφορικού έργου των νησιών της Δωδεκανήσου. Στη συνεργασία αυτή θα συμμετάσχουν τα πλοία της ΔΑΝΕ «ΡΟΔΟΣ», «ΠΑΤΜΟΣ & ΔΙΑΓΟΡΑΣ» και της GA FERRIES «ΡΟΔΑΝΘΗ», «ΜΑΡΙΝΑ & ΡΟΜΙΛΝΤΑ». Στόχος είναι ο καθορισμός ενός ενιαίου δικτύου δρομολογίων που θα καλύπτεται από 4 πλοία τους χειμερινούς μήνες και 6 τους θερινούς. Στα πλαίσιο αυτού του νέου επιχειρηματικού σχεδιασμού, η διοίκηση της ΔΑΝΕ θα προχωρήσει και σε επαφές με τις παραγωγικές τάξεις και τους εκπροσώπους της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Δωδεκανήσου για την εκπόνηση κοινού προγράμματος τουριστικής προβολής και κινήτρων που θα απευθύνεται στον εσωτερικό τουρισμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή