Ο ΔΗΚΤΗΣ

3' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντεπίθεση από Γιάννο, με άσφαιρα όμως πυρά

Με όπλο τον παλαιό μηχανισμό που εξακολουθεί όμως και κινείται περί της πλατείας Συντάγματος, ο νυν υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου πέρασε σε αντεπίθεση επικοινωνιακού επιπέδου, θιγμένος από τις εμφανίσεις Χριστοδουλάκη και Φλωρίδη σχετικά με φορολογικά και τη δημοσιονομική αναμόρφωση. Ο κ. Παπαντωνίου μάλιστα τηλεφώνησε στον υπουργό Γεωργίας Γ. Δρυ (πρώην υφυπουργό Οικονομικών) και του είπε να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να αποκαταστήσουν την αλήθεια. Και ποια είναι η αλήθεια; Οτι όλα μα όλα όσα ανακοινώνει ο κ. Χριστοδουλάκης, είναι δικές του ιδέες και σχέδια που άφησε παρακαταθήκη στον διάδοχό του. Μα είναι δυνατόν να αλλάζει η πολιτική μέσα σε έναν μήνα, εάν δεν υπήρχε πολύμηνη σχετική προετοιμασία, λέγουν και αναριωτούνται αφελώς δήθεν διάφοροι! Ε, ασφαλώς και είναι όταν πρόκειται για πράγματα εξόφθαλμα, που όλοι τα πρότειναν, όλοι οι οργανισμοί τα συνιστούσαν κι όμως δεν γίνονταν δύο χρόνια τώρα.

Ρέππας και συνδικαλιστές

Θετικές εντυπώσεις ακόμα και στα στελέχη της «εσωκομματικής» αντιπολίτευσης άφησε η παρουσία της νέας ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, στη συνεδρίαση της συνδικαλιστικής παράταξης του κυβερνώντος κόμματος το βράδυ της Τετάρτης. Οι αναφορές του Δ. Ρέππα στην ανάγκη διαφύλαξης του «κοινωνικού κεκτημένου» και εξεύρεσης λύσης για το Ασφαλιστικό «μαζί με τα συνδικάτα» έγιναν ευμενώς αποδεκτές, δημιουργώντας θετικό κλίμα. Κλίμα που διατηρήθηκε μόνον για όσο χρόνο ήταν παρούσα η νέα τρόικα του υπουργείου. Αμέσως μετά την αποχώρησή της, τα μαχαίρια βγήκαν και οι «σύντροφοι» βρέθηκαν ουκ ολίγες φορές στα πρόθυρα της σύρραξης τόσο για το Ασφαλιστικό όσο και για τα εργασιακά.

«Μα δεν σας ζητήσαμε»

Μάλλον παράγινε το κακό, με τους διάφορους αξιωματούχους του υφυπουργείου (πλέον) της Καραγεώργη Σερβίας, οι οποίοι πασχίζουν κάθε πρωί να κάνουν κάποια επαφή με τον κ. Γ.Φλωρίδη και να του αποδείξουν (υποτίθεται) πόσο απαραίτητοι είναι και τι είχαν προσφέρει στον προκάτοχό του κ. Γ. Δρυ. Συνωστίζονται λοιπόν στον προθάλαμο του υφυπουργού, κρατώντας έναν φάκελο και ψελλίζοντας πότε το ένα και πότε το άλλο, αλλά μάλλον οι εντολές Φλωρίδη πρέπει να είναι ρητές. Εξ ου και η τυποποιημένη και επαναλαμβανόμενη καθημερινώς φράση της γραμματέως: «Μα δεν σας ζητήσαμε», η οποία αρχίζει να γράφει ιστορία.

Εως 4 τρισ. στα ακίνητα

Αξιοσημείωτοι είναι οι αριθμοί που παρέθεσε ο υφυπουργός Χωροταξίας και Δημοσίων Εργων Γ. Τσακλίδης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο 3ο Real Estate Forum. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις ακινήτων ετησίως (συμβολαιογραφικές πράξεις) εκτιμάται ότι ανέρχονται σε 150.000 κατά μέσο όρο. Εξ αυτών οι 100.000 αφορούν τις κατοικίες, 20.000 τα εμπορικά ακίνητα, ενώ τα υπόλοιπα άλλες κατηγορίες ακινήτων. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακλίδης, η αξία των συναλλαγών ανέρχεται συνολικά σε 3 με 4 τρισ. δρχ. Ο υφυπουργός επιβεβαίωσε ακόμη, το ενδιαφέρον διεθνών Ομίλων του κλάδου για δραστηριοποίηση στην ελληνική αγορά ακινήτων.

Ο στοχαστής φίλος!

Καθώς ξεκίνησε η προμήθεια των ελληνικών τραπεζών με τα χαρτονομίσματα του ευρώ και οι πρώτοι τυχεροί βλέπουν στη φυσική του πλέον μορφή το ενιαίο ευρωπαϊκό μας νόμισμα, άρχισαν και τα πρώτα σχόλια: Στοχαστής φίλος τής στήλης, μας μετέφερε τον προβληματισμό του λέγοντας ότι πέρα από την αρχαία αθηναϊκή γλαύκα και την αρπαγή της Ευρώπης από τον Δία, καμία άλλη παράσταση στην πίσω όψη των νέων νομισμάτων, δεν θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των υπολοίπων Ευρωπαίων. Εκείνο το τόσο προβεβλημένο άλλοτε σήμα της Βεργίνας, διερωτήθη επίσης, πώς και μας διέφυγε τώρα; Οχι τίποτε άλλο, θα προσθέταμε εμείς, αλλά με τα πρόσωπα της ελληνικής ιστορίας και πάλι πρώτο πλάνο, υπάρχει ο κίνδυνος να ξεχαστούμε στην αρχή και να ξοδεύουμε τα κατοστάρικα (ευρώ) σαν τα εκατόδραχμα. Μπρρρ!

Σχέδια Ομίλου Ιντεάλ

Ιδιαίτερο βάρος στον τομέα της ολοκλήρωσης συστημάτων, αποδίδει η διοίκηση του Ομίλου Ιντεάλ, εν όψει των έργων πληροφορικής του Γ’ ΚΠΣ. Ο συγκεκριμένος κλάδος, μετά την απορρόφηση της GE Capital, θα αποφέρει στον όμιλο έσοδα άνω των 10 δισ. δραχμών για το 2001. Προκειμένου να συμπληρώσει την παρουσία του στο system integration, ο Ομιλος Ιντεάλ θα συνεργαστεί μάλιστα και με εταιρεία κατασκευής προσωπικών υπολογιστών. Στόχος της νέας κίνησης, είναι η παροχή πλήρους λύσης στους πελάτες του δημοσίου ή ιδιωτικού τομέα. Παράλληλα, επιδιώκεται η περαιτέρω αξιοποίηση των συνεργειών που προκύπτουν από τις εταιρείες που συμμετέχει ο Ομιλος μειοψηφικά, όπως η d.d. Synergy και η Computer Ρroject.

Πωλήσεις της Καρέλια

Αύξηση του όγκου των πωλήσεων σε ποσοστό 12% θα εμφανίσει για το 2001 η καπνοβιομηχανία Καρέλια, ενώ η συνολική παραγωγή της αναμένεται να προσεγγίσει τα 9 δισεκατομμύρια τσιγάρα. Θετικά εξελίσσεται και η εξαγωγική παρουσία της Καρέλια το 2001. Η εταιρεία εντείνει τις προσπάθειες διείσδυσής της σε 3 νέες χώρες της αφρικανικής ηπείρου. Σημειώνεται ότι το 2000 η δεύτερη σε μέγεθος ελληνική καπνοβιομηχανία εμφάνισε αύξηση του όγκου πωλήσεων στο εξωτερικό σε ποσοστό 10%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή