Ο.Α.: διαπραγματεύσεις με IAS, στην αναμονή η ΑΧΟΝ

Ο.Α.: διαπραγματεύσεις με IAS, στην αναμονή η ΑΧΟΝ

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζεται το σίριαλ με τον διαγωνισμό για πώληση της Ολυμπιακής Αεροπορίας, εν μέσω υπουργικών διαφωνιών, αμφιβολιών για την αξιοπιστία του αλλά και για το τελικό αποτέλεσμα.

Χθες, η σύμβουλος της κυβέρνησης CSFB ανακοίνωσε ότι απέβησαν άκαρπες οι διαπραγματεύσεις με την ΑΧΟΝ Airlines και ότι ανοίγει νέος κύκλος διαβουλεύσεων με την Integrated Airline Solutions (IAS) που θα διαρκέσει 35 ημέρες. Ωστόσο, στο τέλος του μήνα, η CSFB με έκθεσή της προς την κυβέρνηση θα περιγράψει αν υπάρχει ή όχι πρόοδος στις διαπραγματεύσεις.

Με την ανακοίνωση της CSFB είναι χαρακτηριστικό ότι δεν αποκλείεται η ΑΧΟΝ Airlines από τη διαδικασία, μετά το πέρασμα της σκυτάλης στην IAS, κάτι που φανερώνει ότι θα επιχειρηθεί σύζευξη των δύο σχημάτων, πιθανώς με την προσχώρηση σε αυτά και άλλων επιχειρηματιών που προτίθενται να εμπλακούν με την ιδιωτικοποίηση της Ο.Α.

Ηδη, έχει επιχειρηθεί ανεπιτυχώς μέχρι τώρα, μέσω της CSFB ο γάμος μεταξύ ΑΧΟΝ και IAS, ενώ σχετική επιθυμία έχει και δημοσίως εκφράσει ο υπουργός Μεταφορών Χ. Βερελής.

Πάντως, στο εσωτερικό της Ο.Α., η κατάσταση που επικρατεί επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα και τώρα εκπονούν σχέδιο συρρίκνωσης της εταιρείας στο μισό, μέσω εισήγησης που κομίζει στην Επιτροπή Σχεδιασμού του Στόλου που συνεδριάζει σήμερα ο γενικός διευθυντής Χρηματοοικονομικών Αγ. Χριστοδουλάτος.

Ο κ. Χριστοδουλάτος εμφανίζεται υπέρμαχος του «μινιμαλισμού» στην Ο.Α., προτείνοντας στόλο 15-20 αεροσκαφών για το 2002 από τα 32 που διαθέτει σήμερα, ενώ μάλλον απογοητευτικές είναι οι προσφορές για την αγορά των 6 Β 737-400 (JLL). Ομως, φαίνεται ότι και ουδεμία προσπάθεια καταβάλλεται από την αρμόδια διεύθυνση Οικονομικών της Ο.Α. για την επέκταση της δανειακής σύμβασης των έξι boeing, μέχρις ότου ομαλοποιηθεί και η αγορά. Επιπρόσθετα δρομολογήθηκαν 104 απολύσεις προσωπικού της Ο.Α. στο εξωτερικό με συμβάσεις, ενώ υπάρχει εισήγηση για άλλες 100 απολύσεις.

Από την έρευνα διαφαίνεται ότι πολλές επιχειρήσεις δεν έχουν στρατηγική για την αντιμετώπιση του οικονομικού εγκλήματος, ενώ μόνον το 22% των εταιρειών παρέχει εκπαίδευση στο προσωπικό σε θέματα που αφορούν απάτες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή