Σχέδιο γιγάντωσης εταιρειών

Σχέδιο γιγάντωσης εταιρειών

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντικές διεργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα στον τραπεζικό και στους υπόλοιπους επιχειρηματικούς κλάδους, ως αποτέλεσμα της απόφασης συγχώνευσης της Εθνικής Τράπεζας με την Alpha Bank. Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης επαναξιολογεί τη σχέση του κράτους με την Αγροτική Τράπεζα, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, τα οποία θα αποτελέσουν τη βάση για τη συγκρότηση των υπόλοιπων ανταγωνιστικών προς την υπερτράπεζα ομίλων.

Τα σενάρια θέλουν την Εμπορική Τράπεζα να συγχωνεύεται με την Αγροτική και να αξιοποιεί την εμπειρία της Γαλλικής Credit Agricole, στη μετεξέλιξη μιας αγροτικής τράπεζας σε εμπορική. Δεν είναι τυχαίο ότι χθές σε σύσκεψη του κ. Νικ. Χριστοδουλάκη με τον διοικητή της ΑΤΕ κ. Π. Λάμπρου εξετάσθηκαν οι προοπτικές της τράπεζας και την Τρίτη η Morgan Stanley θα παρουσιάσει σχέδιο μετεξέλιξής της σε εμπορική τράπεζα.

Παράλληλα, προετοιμάζεται η πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και η μετεξέλιξη του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων,το οποίο αναμένεται να πωλήσει τα δάνεια, το ισχυρό δηλαδή πελατολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι λαμβάνουν από εκεί κυρίως στεγαστικά.

Πέραν αυτών των κινήσεων, ανώτερες τραπεζικές πηγές μεταδίδουν ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διεργασίες για τη δημιουργία μιας μεγάλης κατασκευαστικής εταιρείας, ικανής να διεκδικήσει έργα στο εξωτερικό, και ενός ισχυρού τουριστικού ομίλου που θα μπορεί να διαπραγματεύεται επί ίσοις όροις με τις μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες, οι οποίες διακινούν εκατομμύρια τουρίστες στη χώρα μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή