Αναβαθμίζει ποιοτικά τις υπηρεσίες που παρέχει η InNews

Αναβαθμίζει ποιοτικά τις υπηρεσίες που παρέχει η InNews

3' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τ η χρήση νέων τεχνολογιών για τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών της στον τομέα των ηλεκτρονικών αποκομμάτων Τύπου προωθεί η InNews, μέλος του ομίλου Φουρλή.

Η εταιρεία είναι η πρώτη του κλάδου της στην Ευρώπη, που από 1/1/2002 θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία DJVU της αμερικανικής εταιρείας Lizardtech. Με αυτήν την τεχνολογία, τα άρθρα που θα εμφανίζονται στην οθόνη των συνδρομητών της, θα είναι τρεις έως τέσσερις φορές μικρότερα σε όγκο, αλλά το κυριότερο, θα είναι έγχρωμα και θα έχουν τριπλάσια ανάλυση, «πράγμα που σημαίνει», όπως επισημαίνει ο γενικός διευθυντής της εταιρείας K. Ρούπτσος, «γρηγορότερη ενημέρωση, βελτιωμένες εκτυπώσεις αλλά και καλύτερη αρχειοθέτηση των άρθρων. Η InNews διαθέτει επιμέρους προγράμματα για την ενημέρωση των συνδρομητών της: Τα προγράμματα αυτά χρησιμοποιούνται από μεγάλες εταιρείες στην Ελλάδα, που επιθυμούν να ενημερώνουν όλους τους εργαζομένους τους, πολύ γρήγορα και με πιο χαμηλό τηλεπικοινωνιακό κόστος. Τα άρθρα «καταχωρούνται» σε κεντρικούς Server των εταιρειών-πελατών. Τα άρθρα βρίσκονται πλέον στον συνδρομητή και όχι στην InNews και έτσι δεν είναι απαραίτητο να έχουν όλοι οι χρήστες πρόσβαση στο Internet. Μέσα από αυτά τα προγράμματα οι συνδρομητές μπορούν να κάνουν ομαδικές εκτυπώσεις άρθρων, να κάνουν εξαγωγή των άρθρων σε Microsoft Word, να στέλνουν τα άρθρα με e-mail σε τρίτους κ.τ.λ.».

Η εταιρεία ξεκινά να ενημερώνει τη βάση δεδομένων της από τις 5.30 π.μ. και παρέχει την παρούσα στιγμή τρεις επιμέρους υπηρεσίες:

Κατ’ αρχάς την υπηρεσία «Προσωπική Ενημέρωση», όπου ο κάθε πελάτης αποκτά προσωπικό ηλεκτρονικό φάκελο με τα άρθρα που τον ενδιαφέρουν. Στη συγκεκριμένη υπηρεσία καλύπτονται όλα τα θέματα και οι τομείς όπως πληροφορική, τράπεζες, ασφάλειες, Εκκλησία, εμπόριο, ΜΜΕ, ναυτιλία, ενέργεια, βιομηχανία, real estate, τηλεπικοινωνίες, τεχνικά έργα, συγκοινωνίες, αυτοκίνητο, εκδόσεις, αθλητικά κ.τ.λ.. Η «Προσωπική Ενημέρωση» αφορά όλες τις εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, αλλά και δημόσιους οργανισμούς, φορείς, υπουργεία κ.τ.λ.

Το «Χρηματιστήριο» είναι η δεύτερη υπηρεσία της InNews, που επιτρέπει στους συνδρομητές της (εταιρείες εισηγμένες στο ΧΑΑ, ΑΧΕ, ιδιώτες επενδυτές κ.ά.) να παρακολουθούν καθημερινά, από νωρίς το πρωί, οτιδήποτε αναφέρεται στις εφημερίδες και τα περιοδικά για τις εισηγμένες στο ΧΑΑ εταιρείες. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο συνδρομητής έχει τη δυνατότητα να ενημερώνεται καθημερινά για τη δημοσιότητα όλων των εισηγμένων εταιρειών με πολύ μικρό κόστος μέσω του Internet. Επίσης στο Χρηματιστήριο περιλαμβάνονται ειδήσεις για το ίδιο το ΧΑΑ, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, το παρασκήνιο του Χρηματιστηρίου, αλλά και όλους τους ισολογισμούς των εταιρειών.

Σημειώνεται ότι για τις δύο υπηρεσίες «Προσωπική Ενημέρωση» και «Χρηματιστήριο» η βάση δεδομένων της InNews ενημερώνεται καθημερινά απ’ όλα τα έντυπα, εφημερίδες και περιοδικά, Αθηνών και Θεσσαλονίκης, αλλά ακόμη και από 50 περίπου έντυπα της επαρχίας.

Η τρίτη και πλέον πρόσφατη -δεδομένου ότι θα ξεκινήσει στο αμέσως προσεχές διάστημα- υπηρεσία της InNews αφορά τα «Νέα στο Internet»: «Με την άνθηση των ειδησεογραφικών Portals», επισημαίνει ο κ. Ρούπτσος, «δημιουργήθηκε η ανάγκη της παρακολούθησής τους όλο το 24ωρο. Η InNews, θέλοντας να ικανοποιήσει αυτήν την ανάγκη των συνδρομητών της, έφτιαξε γι’ αυτούς την υπηρεσία «Νέα στο Internet». Με την υπηρεσία αυτή μπορούν οι συνδρομητές, βάζοντας λέξεις-κλειδιά, να αναζητούν μέσα στα πιο γνωστά, ελληνικά, ειδησεογραφικά Portals, τις ειδήσεις που τους αφορούν. Μέσα στις ιστοσελίδες της InNews θα έχουν αρχειοθετημένα όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται στα Portals αυτά, και πατώντας πάνω στον τίτλο του άρθρου, θα παραπέμπονται στην αυθεντική σελίδα του Ρortal.

Η Innews προέκυψε το 2000 από την εξαγορά της Rsnet ΕΠΕ, που ιδρύθηκε το 1998 με κύρια δραστηριότητα στον τομέα της ηλεκτρονικής αποδελτίωσης. Βασικός μέτοχος της InNews, με ποσοστό 70% είναι η Intarget, μέλος του ομίλου Φουρλή, ενώ το υπόλοιπο παρέμεινε στους πρώην βασικούς μετόχους της Rsnet. Η εταιρεία προέρχεται από τον χώρο της κλασικής αποδελτίωσης και αποτελεί την τρίτη γενιά ενημέρωσης Τύπου, με παρουσία στον χώρο άνω των 40 ετών. Φ. K.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή