Το αεροδρόμιο και το μέλλον του

Το αεροδρόμιο και το μέλλον του

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις δυσκολίες αξιοποίησης μεγάλων εκτάσεων του Δημοσίου, με ένα από τα πρόσφατα χαρακτηριστικά παραδείγματα το αεροδρόμιο του Ελληνικού, περιέγραψε με ομιλία του στο πρόσφατο Real Estate Forum, ο κ. Γ. Μητρόπουλος, μέλος του Δ.Σ. της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου. Συγκεκριμένα, για το αεροδρόμιο έχουν εκδηλώσει άμεσο ενδιαφέρον, όσον αφορά τη μελλοντική του αξιοποίηση περισσότεροι από 20 διαφορετικοί φορείς. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν επιμέρους σχεδιασμοί από την πλευρά τόσο της τοπικής αυτοδιοίκησης όσο και από την πλευρά της Πολιτείας, με πληθώρα επιμέρους οργανισμών να εμπλέκονται. Το μόνο βέβαιο προς το παρόν είναι η αξιοποίηση των χώρων κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Οπως σημείωσε εμφατικά ο κ. Μητρόπουλος, οι γύρω περιοχές έχουν ήδη καταγράψει αξιόλογες υπεραξίες της τάξεως του 30%-40%, τη στιγμή που η οποιαδήποτε μελλοντική χρήση του αεροδρομίου θα έπρεπε να είναι εμφανής και να προσφέρει λειτουργικότητα σε όλην την πόλη και όχι μόνο στους γύρω δήμους.

Αυτήν την περίοδο, η ΚΕΔ έχει σε εξέλιξη σημαντικά έργα ανάπτυξης εκτάσεων, έχοντας προκρίνει σε αρκετές περιπτώσεις τη λύση της σύστασης ξεχωριστής εταιρείας ανάπτυξης -πρακτική που ακολουθείται και από άλλες εταιρείες του χώρου, όπως η Ερμής και η Μπ. Βωβός- για κάθε σημαντική έκταση γης. Μερικά από αυτά είναι η αξιοποίηση του χιονοδρομικού κέντρου ΒΟΡΑΣ στο Καϊμακτσαλάν, συνολικής έκτασης 18.000 στρεμμάτων. Προς το παρόν, για το ακίνητο προωθούνται διαδικασίες σύνταξης διακήρυξης για την επιλογή στρατηγικού επενδυτή αξιοποίησης του ακινήτου. Ανάλογες διαδικασίες έχουν δρομολογηθεί και για παραθαλλάσια έκταση 220 στρεμμάτων στην περιοχή Αρτέμιδα της Λούτσας κοντά στο νέο διεθνές αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή