ΑΔΕΔΥ: δυναμικό ξεκίνημα του συνεδρίου

ΑΔΕΔΥ: δυναμικό ξεκίνημα του συνεδρίου

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντονο πολιτικό χαρακτήρα προσέλαβε η χθεσινή πανηγυρική έναρξη του 31ου Συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ, στην οποία παρευρέθη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. K. Στεφανόπουλος.

Ωστόσο, τον τόνο έδωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. K. Καραμανλής, ο οποίος αξιοποίησε το βήμα της Παλαιάς Βουλής για να αντιπαρατεθεί στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση για τη δημόσια διοίκηση. O κ. Καραμανλής σημείωσε ότι το κράτος συμπεριφέρεται συχνά ως εχθρός του πολίτη. Γεγονός το οποίο απέδωσε στον κομματικό εναγκαλισμό της δημόσιας μηχανής, ενώ ζήτησε την άμεση έναρξη διαλόγου για ένα νέο βαθμολόγιο-μισθολόγιο στον δημόσιο τομέα. Παράλληλα, επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την πρακτική της στο ζήτημα των οικογενειακών και πολυτεκνικών επιδομάτων. Εμμεση απάντηση έδωσε λίγο αργότερα ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Στ. Μπένος, χρησιμοποιώντας μια παλαιότερη φράση του κ. Στεφανόπουλου, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα βρίσκεται στο καλύτερο σημείο της ιστορίας της.

Στην εκδήλωση, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκε κινηματογραφικό ντοκουμέντο με την ιστορία της ΑΔΕΔΥ παρευρέθησαν ακόμη οι κ. κ. Γ. Φλωρίδης, Λ. Τζιόλας, Δ. Παπαδημούλης, Σκοπελίτης, ο κ. Χρ. Πολυζωγόπουλος, ενώ εντύπωση προκάλεσε η αναφορά του προέδρου της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνη, ο οποίος μιλώντας για τις ευθύνες των συνδικάτων απέναντι στην κοινωνία και αναφερόμενος εμμέσως στο τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου κάλεσε τα συνδικάτα να υπερασπιστούν τα δημοκρατικά δικαιώματα, σημειώνοντας ότι η άμυνα εναντίον της τρομοκρατίας μπορεί να εξελιχτεί σε απειλή εναντίον της Δημοκρατίας. Οι εργασίες του Συνεδρίου θα συνεχιστούν αύριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή