Τι προβλέπει η συμφωνία ΕΛΤΑ – Ταχ. Ταμιευτήριο

Τι προβλέπει η συμφωνία ΕΛΤΑ – Ταχ. Ταμιευτήριο

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύμβαση δεκαετούς διάρκειας με δυνατότητα παράτασης για άλλα τρία χρόνια υπεγράφη χθες μεταξύ των ΕΛΤΑ και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, με την οποία προβλέπεται κοινή εκμετάλλευση των δύο δικτύων και διάθεση στο ευρύ κοινό χρηματοοικονομικών προϊόντων (αμοιβαία κεφάλαια, ασφάλειες, στεγαστικά δάνεια κ.ά.). Πρόκειται για μία συμφωνία συνεργασίας των δύο κρατικών φορέων, που κυοφορείται επί διετία, η οποία ωστόσο θα μπορέσει να αποδώσει καρπούς μόνο εάν ΕΛΤΑ και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αναπτύξουν συμβατά πληροφοριακά συστήματα, που δεν θα εμφανίζουν τις «ασθένειες» τύπου TAXIS. Υπενθυμίζεται ότι το πληροφοριακό σύστημα των ΕΛΤΑ, που έχει αποδιοργανώσει τις λειτουργίες της εταιρείας, έχει ανατεθεί στην Intrasoft, η οποία μέσω της συμμετοχής της στην κοινοπραξία Γαλλικών Ταχυδρομείων – «Φτερωτού Ερμή» διεκδικεί το 25 % των ΕΛΤΑ και το 50 % της θυγατρικής τους εταιρείας ταχυμεταφορών. Στην Intrasoft, επίσης, έχει ανατεθεί από τον Μάρτιο και η κατασκευή του πληροφοριακού συστήματος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Εν τω μεταξύ, εντός της εβδομάδας ολοκληρώνεται η επεξεργασία του νομοσχεδίου για τη μετατροπή του T.T. σε ανώνυμη τραπεζική εταιρεία με στόχο, όπως επιμένει ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Χρήστος Βερελής, την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο, αφού προηγηθεί εκσυγχρονισμός του κρατικού ιδρύματος και απεμπλοκή του από τους κανόνες του δημόσιου λογιστικού, που το διέπουν από το 1930. Το T.T. θα χορηγεί ως εμπορική τράπεζα στεγαστικά δάνεια σε όσους το προτιμούν και συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις, ενώ εκφράζεται η ανησυχία ότι το Ταμιευτήριο θα απολέσει, μετά τη μετεξέλιξή του, πολλές από τις δυνατότητες που μέχρι σήμερα είχε για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής, όχι μόνο στον τομέα της στεγαστικής πίστης προς τους δημοσίους υπαλλήλους κ.ά. αλλά και ως προς τη χρηματοδότηση αναπτυξιακών έργων με ευνοϊκότερους όρους. Τέλος, το T.T. σύντομα θα διαθέσει και πιστωτική κάρτα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή