Μέτωπο βιομηχανιών κατά της λίστας φαρμάκων

Μέτωπο βιομηχανιών κατά της λίστας φαρμάκων

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέος γύρος αναμένεται στην κόντρα φαρμακευτικών εταιρειών και υπουργείου Ανάπτυξης για το θέμα των φαρμάκων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες σχεδιάζουν να υποβάλουν αίτηση ακυρότητας του πρόσφατου δελτίου τιμών φαρμάκων στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Κύριο επιχείρημά τους είναι ότι οι τιμές των φαρμάκων που περιλαμβάνονται σε αυτό βασίσθηκαν στην υπ’ αρ. 6/97 αγορανομική διάταξη, την οποία ακύρωσε ως γνωστόν το ΣτΕ. Να σημειωθεί ότι το υπουργείο Ανάπτυξης – Τομέας Εμπορίου προχώρησε στην τιμολόγηση 115 νέων φαρμάκων, εκτιμώντας ότι η ακύρωση του ισχύοντος συστήματος δεν σημαίνει επαναφορά του παλαιού και ότι η απόφαση του ΣτΕ αφήνει ένα εύλογο χρονικό περιθώριο προσαρμογής. Το θέμα της τιμολόγησης απ’ ό,τι φαίνεται δεν θα κλείσει με τη νομοθετική ρύθμιση που ετοιμάζει το υπουργείο, καθώς οι φαρμακευτικές εταιρείες δηλώνουν διατεθειμένες να εξαντλήσουν όλα τα νόμιμα μέσα για να δικαιωθούν. Εκπρόσωποι της φαρμακοβιομηχανίας θα επιδιώξουν συνάντηση με τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Χρ. Θεοδώρου για να τον ενημερώσουν σχετικά με τον τρόπο που λαμβάνει τιμή ένα ελληνικό φάρμακο σε σχέση με ένα εισαγόμενο, προκειμένου να δοθεί μια συνολική εικόνα για τη δύσκολη θέση που έχει περιέλθει, εξαιτίας του τρόπου τιμολόγησης η ελληνική φαρμακοβιομηχανία.

Οι ξένοι τεχνοκράτες αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στην προεργασία που κάνουν οι ομάδες για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος, αν και θεωρούν ότι η μεταρρύθμιση στην Ελλάδα έχει καθυστερήσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή