Νέο ράλι στα ελληνικά ομόλογα

Νέο ράλι στα ελληνικά ομόλογα

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα περιορίστηκε χθες η διαφορά (spread) των αποδόσεων των ελληνικών δεκαετών ομολόγων σε σχέση με τα αντίστοιχα γερμανικά. Συγκεκριμένα, το spread κινήθηκε χθες στις 41-42 μονάδες βάσης (0,41-0,42 εκατοστιαίες μονάδες), επίπεδα τα οποία είχε ξαναπλησιάσει κάποια στιγμή τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι τιμές των ομολόγων σημείωσαν αντίστοιχη αύξηση, πραγματοποιώντας ένα μίνι ανοδικό ράλι. H απόδοση του ελληνικού δεκαετούς τίτλου υποχώρησε στο 4,92%, την ίδια ώρα που το αντίστοιχης διάρκειας γερμανικό (bund) είχε απόδοση 4,51%. Μιλώντας στην «K» στέλεχος ελληνικής τράπεζας απέδωσε το νέο ράλι από τη μια στη φημολογία, που ξεκίνησε από την Παρασκευή, ότι ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s προτίθεται να αναβαθμίσει σύντομα τη βαθμολογία των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου και από την άλλη σε τεχνικούς λόγους που κάνουν τα ελληνικά ομόλογα ελκυστικότερα σε σχέση με τα γερμανικά. Το ίδιο στέλεχος εκτιμά ότι η φημολογία σχετικά με τη Moody’s δεν έχει βάση. Σε επικοινωνία μας με τη Moody’s, η εκπρόσωπος Τύπου Λουίζα Κόρκατ επιβεβαίωσε την τρέχουσα βαθμολογία για την Ελλάδα και εξήγησε ότι «αυτή βρίσκεται σε ισχύ και δεν σχολιάζουμε φήμες για το πότε μπορεί να προκύψει κάποια αλλαγή». Κωστής Παπαδημητρίου

Σύγχρονη δομή διοίκησης και οργάνωσης: Η πρωτόγνωρη κίνηση για την ελληνική αγορά, δημιουργεί υψηλές προσδοκίες για το σχεδιασμό και την υλοποίηση κατευθύνσεων σύγχρονης οργάνωσης και διοίκησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή